ΒΙΝΤΕΟ: Χημικά και καπνογόνα στον Έβρο- Η κατάσταση τώρα

Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση στον Έβρο.

Parallaxi
βιντεο-χημικά-και-καπνογόνα-στον-έβρο-560333
Parallaxi

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τρόφιμα θα μοιραστούν σε στρατιώτες και αστυνομικούς

Τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας. «Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

«Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές όπου αναμένουμε να είμαστε κατά τις 2 το μεσημέρι» διευκρινίζει.

Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου.

Aρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε σχετικά σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού «Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα, υπήρχαν συνέχεια προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, απετράπησαν όλες, σε όλο το μήκος του Έβρου. Από τις 68 συλλήψεις που έγιναν μόνο οι 3 είναι Σύροι και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Αυτοί που ήταν από την απέναντι πλευρά ήταν καλά εξοπλισμένοι με εργαλεία και έκαναν σοβαρές απόπειρες για να χαλάσουν τον φράχτη. Πετάχτηκαν και μέσα από drone καπνογόνα και δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί, αν θα ενισχυθούν. Αυτό που έχουμε στο οπτικό μας πεδίο είναι 4-5 άτομα κοντά στα σύνορα και κάποιες δεκάδες στα χωράφια επί τουρκικού εδάφους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά:  TΩΡΑ: Eξέγερση στον καταυλισμό της Μόριας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα