Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση και εικόνες χάους στο δημοτικό συμβούλιο Χίου

Αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο στη δημιουργία νέας κλειστής δομής.

Parallaxi
βιντεο-ένταση-και-εικόνες-χάους-στο-δη-538345
Parallaxi
Εικόνα – Στιγμιότυπο Βίντεο Youtube politischios (παρακάτω)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου απέρριψε, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου Βολισού. Απέρριψε, επίσης, την εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής. Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ τη δημιουργία νέας δομής τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.

Με την απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση. Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου. Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

Προκλήθηκε ένταση – Επεισόδια πριν την έναρξη στο δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με τοπικά Μέσα κατά την προσέλευση του υφυπουργού στο Δημαρχείο ομάδα συγκεντρωμένων άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα.

https://www.youtube.com/watch?v=bX-eRqA_6v0&feature=emb_title

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ / Βίντεο: Politischios.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα