Επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στο ΑΠΘ – Καταγγελίες για αναίτιες προσαγωγές

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 στα πανεπιστήμια και στις 5 στη ΓΑΔΘ για τους προσαχθέντες.

Parallaxi
βιντεο-ένταση-στο-απθ-καταγγελίες-γι-726731
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τα όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ το οποίο από το πρωί της Δευτέρας τελεί υπό κατάληψη φοιτητικών παρατάξεων.
Φοιτητές νωρίτερα κατήγγειλαν τα ΜΑΤ για εισβολή στο εσωτερικό της Πρυτανείας, χρήση βίας και χημικών, αλλά και αναίτιες προσαγωγές.
Από την πλευρά της η Αστυνομία επισημαίνει ότι η είσοδος της στους χώρους του Πανεπιστημίου έγινε έπειτα από ενημέρωση για βανδαλισμούς.
Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές σήμερα στις 16:00 στα Πανεπιστήμια και στις 17:00 στη ΓΑΔΘ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους προσαχθέντες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας Συριζα Θεσσαλονίκης:
Σήμερα το πρωί με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ φοιτητές/τριες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ με στόχο να δηλώσουν την εναντίωση τους στον αυταρχικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη για την εκπαίδευση που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Πριν λίγη ώρα και ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούσαν τη δράση τους, μετά απο παρέμβαση του πρύτανη ΑΠΘ, ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο χώρο της πρυτανείας, εγκλώβισαν τους/τις φοιτητές στο χώρο, επιτέθηκαν με βία και προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών/τριών μεταξύ των οποίων και του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσσαλονίκης. Δεν μας τρομοκρατούν. Οι νέοι/ες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο τη νέα γενιά.

Καλούμε φοιτητές/φοιτήτριες αλλά και αλληλέγγυους/αλληλέγγυες να παραστούν στις 4μμ στον χώρο της πρυτανείας για το συντονιστικό κατάληψης και στις 5μμ σήμερα στη ΓΑΘΔ ζητώντας της άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθεντων. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΕΞΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος ΜΑΤ στην υπό κατάληψη πρυτανεία του ΑΠΘ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα