Top

ΒΙΝΤΕΟ- «Ρουβίκωνας»: Πέταξε τρικάκια έξω από το σπίτι της Ν. Κεραμέως

Και φώναξε συνθήματα.

Parallaxi
βιντεο-ρουβίκωνας-πέταξε-τρικάκια-369217
Parallaxi

ρουβικωνας

Τρικάκια πέταξε ο «Ρουβίκωνας» έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Tι αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα που πραγματοποίησε την παρέμβαση:

«Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, γινόμαστε μάρτυρες σαρωτικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Μιλάμε για αλλαγές που διαβρώνουν συνολικά τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μέχρι να φέρουν κανονικά και με το νόμο τους ιδιώτες και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην εκπαίδευση, όχι πλέον απ’ την πίσω πόρτα, αλλά ξεδιάντροπα από ανοιχτό διάδρομο. Διάδρομο που σίγουρα δεν θυμίζει αυτόν από ενωμένα θρανία, που δημιούργησαν μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να φύγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο – κοντέινερ που το υπουργείο Παιδείας τους έχει στοιβαξει, μιας και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτοί περισσεύουν απ’ το άριστα διαμορφωμένο του πλάνο για το σχολείο του μέλλοντος.

Οι εξελίξεις αφορούν συνολικά τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζομένους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και εισάγουν πρωτοφανείς ρυθμίσεις. Να θυμίσουμε για όποιον έχει ξεχάσει, ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία αναμένεται να κάνει «ντεμπούτο» μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής σεζόν για να επιβάλλει την ασφάλεια μέσα στις σχολές. Ξέρετε, όπως κάνει στις γειτονιές, με τα γκλομπ και τις χειροπέδες. Γιατί οι φοιτητές είναι το πρόβλημα για τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου απ’ ο,τι μας λέει η υπουργός Παιδείας και το επιτελείο της. Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού οι σχολές αρχίζουν να ερημώνουν από πρωτοετείς φοιτητές».

«Τραμπούκοι του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Στο σπίτι που μένει η οικογένεια και τα παιδιά της. Περιμένουμε την καταδίκη αυτής της φασιστικής πράξης από όλους», σημειώνει από μέρους του σε ανακοίνωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

H απάντηση της Νίκης Κεραμέως

«Αντιδημοκρατικές πρακτικές από κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα δεν μας φοβίζουν», σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας μετά το συμβάν.

«Η παιδεία αλλάζει. Όπως ζητά η κοινωνία και όπως αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Προχωράμε δυναμικά».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα