Διεθνή

Βίντεο-Σοκ: Άντρας εγκλωβίζεται στους τροχούς αεροπλάνου στη Καμπούλ και βρίσκει τραγικό θάνατο

Τα πλάνα φαίνεται να έχουν τραβηχτεί από φινιστρίνι ενός στρατιωτικού αεροσκάφους.

Parallaxi
βίντεο-σοκ-άντρας-εγκλωβίζεται-στους-801996
Parallaxi

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει ευαίσθητο περιεχόμενο.

Στο φως της δημοσιότητας ήλθαν φρικιαστικά πλάνα που δείχνουν έναν Αφγανό να εγκλωβίζεται στο σύστημα προσγείωσης ενός C-17 αφού σκαρφάλωσε στο αεροπλάνο. Τα πλάνα φαίνεται να τραβήχτηκαν στο χάος που προκλήθηκε από τη συγκέντρωση πλήθος κόσμου στη διάρκεια της απογείωσης στρατιωτικών αεροσκαφών εκκένωσης στην Καμπούλ τη ίδια στιγμή που όπλα και αλεξίσφαιρα αφήνονται παρατημένα στο αεροδρόμιο.

Περίπου 640 Αφγανοί εθεάθησαν, νωρίτερα σήμερα, να στριμώχνονται σε ένα αεροσκάφος C-17, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες είναι εξοπλισμένο για να μεταφέρει 150 στρατιώτες, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες εθεάθησαν να κρατούν τη σημαία της πρεσβείας των ΗΠΑ ενώ την απομάκρυναν από τη χώρα.

Τα εν λόγω πλάνα φαίνεται να έχουν τραβηχτεί από ένα φινιστρίνι στην πίσω πόρτα ενός στρατιωτικού αεροσκάφους C-17. Δείχνουν τα πόδια ενός άνδρα να προεξέχουν από την καμάρα των τροχών και να προσκρούουν στην πλευρά του αεροπλάνου καθώς αυτό κόβει τον αέρα.

Αεροσκάφη C-17 εκκένωναν το προσωπικό των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα και βίντεο έδειχνε απελπισμένους Αφγανούς να προσκολλώνται στους τροχούς στην ακριβή θέση που φαίνεται στα πλάνα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ανθρώπινα μέλη είχαν βρεθεί στο χώρο των τροχών ενός C-17 που αρχικά είχε προορισμό τις ΗΠΑ, αλλά εκτράπηκε προς μια τρίτη χώρα μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τη Daily Mail ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επρόκειτο για το αεροπλάνο που φαίνεται στα πλάνα.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εικόνα φρίκης από το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ, μετά το θάνατο τριών τουλάχιστον ανθρώπων ύστερα από πτώση από την πλευρά ενός αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-17, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης τη Δευτέρα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Το πανδαιμόνιο που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο μετά την εισβολή χιλιάδων Αφγανών στους διαδρόμους προσγείωσης κατά την προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε πτήσεις εκτός της χώρας, διέκοψε προσωρινά τις αποστολές εκκένωσης, οι οποίες συνεχίστηκαν νωρίς την Τρίτη, αφού χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες βοήθησαν στην εκκαθάριση του αεροδιαδρόμου.

Η πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έκλεισε την Κυριακή μετά από αναφορές ότι οι υπάλληλοι εκεί κατέστρεφαν ευαίσθητα έγγραφα και εξοπλισμό ενόψει της άφιξης των Ταλιμπάν.

Τα πλάνα δείχνουν στρατιωτικά όπλα, εξοπλισμό και οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί από στρατιώτες που αναγκάστηκαν βιαστικά να εγκαταλείψουν τη χώρα για να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα