Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ: Στα δύο κόπηκε το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά

Μετά τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο με πορτογαλική σημαία

Parallaxi
βιντεο-στα-δύο-κόπηκε-το-καλλιστώ-το-676706
Parallaxi
ΠΗΓΗ: Στιγμιότυπο βίντεο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σοβαρό ατύχημα που έχει ως αποτέλεσμα να βυθίζεται το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Καλλιστώ, ερευνά το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό.

Την ίδια ώρα κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα πρώτα βίντεο από το σημείο, με τις εικόνες του κομμένου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού να σοκάρουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου πορτογαλικής σημαίας από το αρμόδιο τμήμα του Λιμενικού Σώματος για τα αίτια του ατυχήματος. Την ίδια ώρα, έχουν μεταφερθεί δύο τραυματισμένα άτομα από το Καλλιστώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ και τα 52 μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου έχουν περισυλλεγεί και είναι ασφαλείς.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τέσσερα πλοία ακτοπλοΐας, τα οποία απομακρύνθηκαν εν συνεχεία από το Λιμενικό Σώμα που ανέλαβε την επιχείρηση. Από τα ρυμουλκά σκάφη γίνεται προσπάθεια για να ρυμουλκήσουν το Καλλιστώ και να μην βυθιστεί, όμως το εγχείρημα φαντάζει εξόχως δύσκολο, αφενός γιατί το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση, αφετέρου γιατί υπάρχει και εισροή υδάτων.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα