Αθλητισμός

VIRAL: Η Τσέλσι στέλνει τους ρατσιστές οπαδούς της στο Άουσβιτς!

Μια διαφορετική πρακτική για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα.

Parallaxi
viral-η-τσέλσι-στέλνει-τους-ρατσιστές-οπαδ-367558
Parallaxi

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχωρά η αθλητική ομάδα της Τσέλσι, χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική μέθοδο ώστε να μην επιβάλλει απλώς περιοριστικούς όρους στους οπαδούς που διακατέχονται από ρατσιστικές προκαταλήψεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, που επικαλείται την εφημερίδα Sun, η ομάδα θέλει να εξαλείψει τον αντισημιτισμό στο κλαμπ των φιλάθλων της και επιθυμεί να προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία.

«Αν απαγορεύσεις στους ανθρώπους την είσοδό τους στο γήπεδο, δεν θα αλλάξεις τη συμπεριφορά τους», φέρεται να είπε ο Μπρους Μπακ εκ μέρους της ομάδας στην Sun. «Αυτή η πολιτική τους δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ορισμένα πράγματα και να συμπεριφερθούν πιο σωστά. Στο παρελθόν θα τους απομονώναμε για περίπου τρία χρόνια. Τώρα λέμε: φέρθηκες ρατσιστικά, έχεις την επιλογή. Μπορούμε να σε βγάλουμε εκτός (σ.σ. κερκίδας) ή μπορείς να περάσεις χρόνο διαπιστώνοντας πού έσφαλες».

Η Τσέλσι έχει δεχθεί δημοσίως κριτική εξαιτίας μιας μερίδας οπαδών της που έχει εκφράσει στο παρελθόν αντισημιτική συμπεριφορά.

Με τα θέματα της Sun οφείλει κανείς να κρατά μικρό καλάθι, ωστόσο αν επαληθευτεί η πρωτοβουλία, ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες πρακτικές και σε άλλα μεγάλα αθλητικά σωματεία.

Πηγή: The Guardian/Sun

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα