Ελλάδα

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα σε σχολείο για βασανισμό 14χρονης

Η 14χρονη φέρεται να δέχτηκε απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και να είχε ξυλοκοπηθεί.

Parallaxi
βόλος-παρέμβαση-εισαγγελέα-σε-σχολεί-544802
Parallaxi

Παρεμβαίνει εισαγγελέας για υπόθεση βασανισμού 14χρονης σε γυμνάσιο στο Βόλο.

Ειδικότερα, υπό εισαγγελική επιτήρηση θα βρίσκεται από το ερχόμενο επταήμερο το Γυμνάσιο της Αργαλαστής, έπειτα από καταγγελία γονέων για εκφοβισμό και άσκηση βίας σε βάρος της κόρη τους από συμμαθήτριές της.

Η 14χρονη μαθήτρια κατήγγειλε πως ζούσε έναν «εφιάλτη» στα χέρια τεσσάρων συμμαθητών της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ένας εξ αυτών της έσπασε το δάχτυλο.

Η 14χρονη φέρεται να δέχτηκε απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και να είχε ξυλοκοπηθεί.

Χθες οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bulling και τις σοβαρές καταγγελίες.

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα- κατέληξε σε σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «θα χρησιμοποιούσε είτε για αυτοάμυνα είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Πέρα από την προκαταρκτική έρευνα, οι μαθητές θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

Το gegonota.news αναφέρει ότι υπό παρακολούθηση είναι και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία σημειωθεί αντίστοιχο επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφερε πως η 14χρονη δεχόταν βία από συμμαθητές της.

Με πληροφορίες από gegonota.news

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα