Ελλάδα

Βόλος: Προκαταρκτική έρευνα για νοσηλεύτρια θετική στον κορονοϊό

Τι ποινικό αδίκημα τέλεσε η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας και τί συμβαίνει με το υπόλοιπο προσωπικό;

Parallaxi
βόλος-προκαταρκτική-έρευνα-για-νοσηλ-554515
Parallaxi

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Βόλου, έπειτα από τη γνωστοποίηση περιστατικού με μη εμβολιασμένη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Βόλου, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το magnesianews, η γυναίκα απασχολούνταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρο Υγείας Βόλου και επειδή υπήρχε αυξημένος κίνδυνος διασποράς του ιού τέθηκε σε καραντίνα. Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί της υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test.

Η προκαταρκτική έρευνα ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ενώ η εισαγγελέας ζητά να εξεταστεί αν η υπάλληλος παραβίασε το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που βάσει νόμου έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά ή θέτοντάς τα σε κίνδυνο.

Από τα 60 άτομα που απασχολούνται στο Κέντρο Υγείας, συμπεριλαμβανομένου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, εκτιμάται πως τα 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εμβολιαστικό κέντρο, εμβολιάζοντας, καθημερινά, έως 400 άτομα, ενώ άλλα 100 εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που συστεγάζονται.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα