Ελλάδα

Βουλή – Δ. Αυγέρη: Για προκλητική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατήγγειλε την ΝΔ

Η Novartis όσο και αν θέλετε να το κρύψετε είναι τεράστιο σκάνδαλο

Parallaxi
βουλή-δ-αυγέρη-για-προκλητική-παρέμ-467037
Parallaxi

Ζούμε μια ιστορική συγκυρία όπου ένας υπουργός ζητά δημόσια από τηλεοπτικό στούντιο τη φυλάκιση του δικαστικού λειτουργού που τον ελέγχει και λίγες βδομάδες μετά, αυτή η λειτουργός, η κα Τουλουπάκη, βρίσκεται κατηγορούμενη. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει μεγαλύτερη και πιο προκλητική πολιτική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της προανακριτικής επιτροπής Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Η Novartis όσο και αν θέλετε να το κρύψετε είναι τεράστιο σκάνδαλο. Και η μόνη σκευωρία εδώ, είναι η απόπειρα της ΝΔ το σκάνδαλο Novartis να γίνει μήνυμα:

Μήνυμα προς τους προστατευόμενους μάρτυρες να μην ξανατολμήσουν να συνεργαστούν με την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σε υποθέσεις διαφθοράς.

Μήνυμα προς τους δικαστικούς λειτουργούς να μην διανοηθούν να τα βάλουν με εμπλεκόμενους πολιτικούς.

Μήνυμα προς τους δημοσιογράφους, όχι αυτούς τους δημοσιογράφους που τους επιστρέφεται – άραγε από ποιόν- διορθωμένο το κείμενό τους, ρεπορτάζ- ύμνος στη Novartis.

Αλλά μήνυμα προς τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους, ότι αν ψάχνουν την αλήθεια, αν αποκαλύπτουν πρακτικές διαφθοράς, τις διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος, τις λίστες Λαγκάρντ, τους επίορκους πολιτικούς ή δικαστικούς, θα βρεθούν κι αυτοί στη θέση του κατηγορουμένου».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα