Επικαιρότητα

Βουλή: Ζορίζει η υπόθεση Λιγνάδη την κυβέρνηση

Σκληρή κριτική κατά της άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Parallaxi
βουλή-ζορίζει-η-υπόθεση-λιγνάδη-την-κυ-567753
Parallaxi

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  υποστηρίζοντας ότι υπήρξε επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

ΚΙΝΑΛ

«Από το περιρρέον κλίμα των ημερών, είναι εμφανές ότι η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για το διορισμό του κ. Λιγνάδη, τη καθυστερημένη αντίδραση και τη προσπάθεια συγκάλυψης εκ των υστέρων, είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί. Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός», δήλωσε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Τονίζοντας ότι «δικαιώματα του ανθρώπου που καταστρατηγούνται από τις αποτρόπαιες πράξεις ανθρώπων που κατέχουν το όποιο είδος εξουσίας και που έρχονται κατά συρροή στη δημοσιότητα από ένα ρωμαλέο κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης που δεν ζητάει πολιτικούς καθοδηγητές, αλλά ζητάει μία από κοινού υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του».

«Καταστρατηγούνται από δημόσιους κατήγορους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιδίως από το ανεξέλεγκτο καθεστώς των ιστότοπων που κατά συρροή σπιλώνουν και ατιμώρητα, διαπομπεύουν πρόσωπα και πράγματα. Καταστρατηγούνται από πολιτικούς εισαγγελείς που απαγγέλουν κατηγορίες και εκπονούν αποφάσεις, εμποδίζοντας τη Δικαιοσύνη να πάρει τις αποστάσεις της και συντεταγμένα να λάβει τις αποφάσεις της δημιουργώντας ένα κλίμα σύγχυσης, δυσπιστίας και αποπροσανατολισμού» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.

ΚΚΕ

Ευθύνες στη Λίνα Μενδώνη, που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη, απέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα δεν είναι η παραίτησή της, αλλά το πλαίσιο που παράγει δράστες και επιβάλλει τη σιωπή».

«Το πρόβλημα είναι άλλο. Είναι η διατήρηση ενός κοινωνικού οικονομικού εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου που παράγει δράστες και θύματα και ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους, είναι η αβεβαιότητα, η ανεργία, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που φτιάχνουν θύματα και θύτες. Είναι θέμα καπιταλιστικού συστήματος και εργασιακών σχέσεων», πρόσθεσε ο Θανάσης Παφίλης, που χαρακτήρισε «γενναία και αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων, το σπάσιμο της σιωπής».

«Ζούμε την μπόχα που αναδύεται και είναι αποτέλεσμα ενός σάπιου συστήματος που προβάλλει αξιακούς κώδικες μιας αχαλίνωτης βαρβαρότητας», κατέληξε.

ΜέΡΑ25
Ο Κλέων Γρηγοριάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, υποστήριξε ότι «επί 11 μέρες η κυβέρνηση, παρά τη μήνυση κατά του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη έκανε ότι δεν καταλάβαινε τίποτα».

«Επί 11 ημέρες η υπουργός Πολιτισμού, που συνεχίζετε να στηρίζετε, συνέχιζε να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και 11 μέρες μετά βγήκε και είπε ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Όταν έγινε η μήνυση δεν ήταν επικίνδυνος;».

Και η απάντηση Γεραπετρίτη

Το μόνο επιχείρημα που αντέτεινε στις επικρίσεις ο υπουργός Επικρατείας, ήταν η γνωστή θέση, ότι «στις 5/2 κατατίθεται η μήνυση και τις 6/2 παραιτείται ο κ. Λιγνάδης».

Ισχυρίστηκε δε ότι δεν καταλαβαίνει «αυτά που λέτε εκτός αν συντάσσεστε με την άποψη του κ. Ραγκούση ότι πρέπει να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τη Δικαιοσύνη, να ενημερωνόμαστε και να δίνουμε εντολές. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, 5/2 έγινε η καταγγελία, 6/2 η κ. Μενδώνη ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη. Τελεία».

Πληροφορίες: efsyn.gr

Δείτε επίσης:

Χαϊκάλης: Άνθρακες ο θησαυρός – Λόγοι εκδίκησης από καταγγελλόμενη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα