Ελλάδα

«Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 17 βαθμούς – Χιόνια και σε πεδινές περιοχές

Για εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι

Parallaxi
βουτιά-της-θερμοκρασίας-έως-και-17-βαθ-711061
Parallaxi

Ισχυρή ψυχρή εισβολή αναμένεται στη χώρα από την Παρασκευή το βράδυ, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και κατά 17 βαθμούς και χιόνια στην Αττική και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία θα κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα και χαρακτηριστικό της θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα θα έχουμε:

  • Πτώση θερμοκρασίας κατά 17 βαθμούς Κελσίου
  • Χιονοπτώσεις στα κεντρικά – βόρεια
  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
  • Χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα ηπειρωτικά.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο λεκανοπέδιο, ενώ ούτε η Κρήτη θα γλυτώσει από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Αρναούτογλου: Εντυπωσιακή αλλαγή

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζει την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες ο γνωστός παρουσιαστής καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, καθώς από το προσεχές Σαββατοκύριακο ο χιονιάς θα κάνει την… εμφάνισή του.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, κατά τόπους οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ το κρύο θα συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις, στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα