Βρετανία: Επαγγελματίας «αγκαλίτσας», χρεώνει 85 ευρώ την αγκαλιά
Διοργανώνει και πάρτι με αγκαλιές με 34 ευρώ τη συμμετοχή
Ένας άνδρας χρεώνει 75 λίρες (85 ευρώ) για μια αγκαλιά διάρκειας μιας ώρας, καθώς το έχει κάνει επάγγελμα. Τώρα, διοργανώνει πάρτι όπου άγνωστοι μπορούν να απολαύσουν «λακκούβες αγκαλιάς» σε ομάδες.
Ο 30χρονος Trevor Hooton με έδρα το Μπρίστολ -ο οποίος κατάγεται από το Μόντρεαλ του Καναδά και ακούει στο όνομα «Treasure» ίδρυσε την αντισυμβατική επιχείρηση τον Μάιο.
Τώρα το εγχείρημα επεκτείνεται σε πιο κοινές εκδηλώσεις, όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν κοντά «για να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τη μη σεξουαλική σωματική σύνδεση σε ένα ασφαλές, δομημένο περιβάλλον». Ο νεαρός επιχειρηματίας μάλιστα, έχει ειδικά σχέδια στα σκαριά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Στόχος του να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσω των αγκαλιών
Ο Treasure, ο οποίος χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them, στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσω της δύναμης των αγκαλιών και της «προπόνησης συνδέσεων» για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγωνίζονται να οικοδομήσουν σχέσεις με άλλους.
Τα πάρτι αγκαλιάς στο «Embrace Connections» κοστίζουν 30 λίρες (34 ευρώ) ανά συνεδρία. Σε αυτά, οι ομάδες περνούν χρόνο κερδίζοντας εμπιστοσύνη και κατανοώντας το σωματικό άγγιγμα προτού συγκεντρωθούν για μια «κοινή άνετη, ζεστή εμπειρία αγκαλιάς», γνωστή και ως «αγκαλιά λακκούβα».
Ο Treasure εξήγησε ότι αυτό που προσφέρει είναι «κάτι περισσότερο από μια απλή αγκαλιά, αλλά «μοιράζει φροντίδα, στοργή και καλή θέληση σε κάποιον μέσω του αγγίγματος».
Παραδέχτηκε ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι τι ακριβώς προσφέρει η επιχείρησή του, με κάποιους μάλιστα να την μπερδεύουν με τη σεξουαλική εργασία.
Όμως, ο Treasure επιμένει ότι η επαγγελματική αγκαλιά δεν είναι «τόσο νέα ιδέα όσο φαίνεται» και πιστεύει ότι όλοι πρέπει να το δοκιμάσουν. «Έχτισα μια επιχείρηση βασισμένη στο πάθος μου για την οικοδόμηση ανθρώπινων σχέσεων», δήλωσε. «Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τις δημιουργήσουν και σε αυτό το σημείο μπαίνω εγώ». Πρόσθεσε ότι τα πάρτι είναι «υπέροχα» και είναι ένας τρόπος για να «προσφέρεις αξία σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα».
«Έχω κάνει τέσσερα πάρτι μέχρι στιγμής και το καθένα ήταν μοναδικό και ξεχωριστό με τον δικό του τρόπο», εξήγησε ο Treasure. «Έχουμε μια πολύ μικτή ομάδα – μερικοί άνθρωποι είναι ελεύθεροι και άγνωστοι στην επαφή, αλλά θέλουν να αναπτύξουν άνεση. Στο άλλο άκρο του φάσματος, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να τους αγγίζουν και θέλουν περισσότερο άγγιγμα.
Ο Treasure άρχισε να εξετάζει για πρώτη φορά την επιστήμη πίσω από τις ανθρώπινες συνδέσεις πριν από 10 χρόνια, καθώς τη βρήκε συναρπαστική. Αλλά μόλις το 2021 άρχισε να εργάζεται για να το μετατρέψει σε επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2022. Η Embrace Connections προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές υπηρεσίες – όπως το «connections coaching», μια συνεδρία που βοηθά την ικανότητά σας να χτίζετε σχέσεις με τους άλλους, και τη «θεραπεία αγκαλιάς» όπου οι άνθρωποι πληρώνουν για μια συνεδρία αγκαλιάς μιας ώρας.
Τι είναι τα «πάρτι αγκαλιάς»
Ο Treasure έχει τώρα προσθέσει «πάρτι αγκαλιάς» στον κατάλογο των υπηρεσιών του, με το επόμενο να προγραμματίζεται για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
«Το πρώτο τμήμα του πάρτι είναι ένα καλωσόρισμα και μια σύντομη συζήτηση για τις προσδοκίες και τα όρια του χώρου», δήλωσε για τη νέα πρωτοβουλία. «Στη συνέχεια κάνουμε μια σειρά από εργαστηριακές δραστηριότητες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να φτάσουν στο σώμα τους και να γνωριστούν μεταξύ τους και να μάθουν πώς να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Αυτό είναι σημαντικό, διότι αν απλά ρίχνατε τους ανθρώπους σε αυτό το περιβάλλον και λέγατε “κάντε το”, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα».
Μετά από μια ώρα, γίνεται ένα διάλειμμα όπου η ομάδα μαζεύεται για να φάει και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Στη συνέχεια ο Treasure «επαναφέρει το δωμάτιο» και αρχίζει η «λακκούβα αγκαλιάς» – όπου όλοι μαζεύονται και αγκαλιάζονται.
«Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης βραδιάς κάποιοι μένουν στην αγκαλιά ή κάποιοι φεύγουν και κάνουν αγκαλιές σε ζευγάρια, μασάζ ή απλά πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι», προσθέτει. «Κάποιοι άνθρωποι είναι ξένοι στην αρχή και στο τέλος νιώθουν κοντά και δυνατοί».
Ο Treasure ζήτησε από τους παρευρισκόμενους για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φορέσουν κόκκινο και έχει επίσης δημιουργήσει έναν σταθμό κατασκευής καρτών ως μια επιπλέον πινελιά.
Η «θεραπεία αγκαλιάς» η πιο δημοφιλής υπηρεσία του
Η πιο δημοφιλής υπηρεσία του Treasure είναι η «θεραπεία αγκαλιάς», όπου οι άνθρωποι πληρώνουν 75 λίρες (85 ευρώ) για να τους αγκαλιάσουν και ο επαγγελματίας λέει ότι είναι πάντα «μια μη σεξουαλική, πλατωνική οικειότητα, βασισμένη σε ό,τι θέλει το άτομο».
Εξήγησε ότι ο ίδιος και ο πελάτης εξετάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές για να διασφαλίσουν ότι όλοι είναι στην ίδια σελίδα και στη συνέχεια δομούν τη συνεδρία με βάση τα συμφωνημένα όρια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας γίνεται «πολύς έλεγχος» για να διασφαλιστεί ότι το άτομο αισθάνεται ασφαλές και ήρεμο.
Ο Treasure δήλωσε ότι η ασυνήθιστη υπηρεσία είναι διαφορετική για όλους – και μπορεί να χρειαστεί αρκετή δουλειά για να βρεθεί η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.
Ομολόγησε μάλιστα ότι μπορεί να είναι λίγο άβολο στην αρχή – αλλά ότι αξίζει τον κόπο στο τέλος. «Μπορεί να είναι άβολο», παραδέχτηκε. «Είναι κάτι περίεργο και δεν είναι τυπικό για τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το βήμα προς την οικειότητα με έναν άγνωστο. Οι άνθρωποι έρχονται με τις δικές τους ανασφάλειες ή προκαταλήψεις, αλλά κάνω ό,τι μπορώ για να τους βοηθήσω να βρουν ένα μέρος όπου αισθάνονται άνετα».
«Και αν το άτομο αρχίσει να αισθάνεται την αρχή κάτι σεξουαλικού, επικοινωνούμε γι’ αυτό και ο άλλος κάνει πίσω, γιατί πρέπει να είναι μη σεξουαλική οικειότητα».
Ο Treasure έπρεπε να μάθει τη θεωρία πίσω από την αγκαλιά και δήλωσε σχετικά με αυτή: «Πρόκειται για επικοινωνία και οικοδόμηση εμπιστοσύνης – όταν προσλαμβάνετε έναν θεραπευτή αγκαλιάς, προσλαμβάνετε το χρόνο, την προσοχή και τη φροντίδα του. Όταν δίνω μια αγκαλιά σε κάποιον, σκορπάω φροντίδα, στοργή και καλή θέληση μέσα από αυτό το άγγιγμα. Η αγκαλιά ενός αγνώστου δεν κάνει πολλά, πρέπει να είναι κάποιος που νοιάζεται για εσάς».
Πηγή: iefimerida.gr