Top

Βρετανία: Η πιο καυτή ημέρα του Αυγούστου «αναιρεί τη σκληρή δουλειά του lockdown»

Πού είναι οι αποστάσεις στη Βρετανία;

Parallaxi
βρετανία-η-πιο-καυτή-ημέρα-του-αυγούστ-638152
Parallaxi

H πιο καυτή ημέρα του Αυγούστου- την οποία οι Βρετανοί δεν είδαν εδώ και 17 χρόνια- είναι αυτή που «αναιρεί τη σκληρή δουλειά του lockdown».

Όπως φαίνεται στις παραπάνω εικόνες, οι Βρετανοί μετέβησαν στις… παμπ και τα μπαρ  χθες το απόγευμα προκειμένου να απολαύσουν ένα ποτό μετά από μια ημέρα κακοκαιρίας.

Παρόλα αυτά, επικριτές τους κατηγόρησαν ότι αναίρεσαν με την πράξη τους «τη σκληρή δουλειά που έγινε στο lockdown».

Για την ακρίβεια, οι Βρετανοί συνωστίστηκαν σε μπαρ και ξεχύθηκαν στους δρόμους, αγνοώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Χιλιάδες άνθρωποι με την εμφάνιση του ηλίου συγκεντρώθηκαν στις παραλίες της Βρετανίας παρά τις κυβερνητικές προειδοποιήσεις.

Οι ομπρέλες γέμισαν τις παραλίες στο Ντόρσετ και το Μπράιτον, ενώ στήθηκαν πικνίκ στις όχθες ποταμού στο ανατολικό Λονδίνο.

Κάπου αλλού στο Λονδίνο, συσκεύαζαν παγωμένα ποτά, καθώς παραβίαζαν τις σχετικές οδηγίες κατά της εξάπλωσης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από υψηλές θερμοκρασίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον υδράργυρο στο Heathrow και το Kew Gardens να ανεβαίνει στους δραματικούς 97,5F (36,4C).

Πολλοί εμφανίστηκαν να μην έχουν τον φόβο του ιού, καθώς πλήθη αναμειγνύονταν χωρίς μάσκες- παρά τις αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που προκαλούν φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Ο ζεστός καιρός θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο μέρες, με αποτέλεσμα να αναμένεται το πιο πολυσύχναστο Σαββατοκύριακο του έτους.

Πάντως, ο διευθυντής δημόσιας υγείας του Preston προειδοποίησε ότι ο συνωστισμός σε παμπ ήταν η αιτία του lockdown.

Την Παρασκευή, οργισμένοι ντόπιοι στο Μπόρνμουθ χτύπησαν τουρίστες που κατευθύνονταν εδώ με αυτοκίνητα γεμάτα απορρίμματα και τους χαρακτήρισαν «απρόσεκτους και ηλίθιους», ασκώντας πίεση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Άλλοι κάλεσαν τους ανθρώπους να «αποφύγουν τις παραλίες» και προειδοποίησαν για «μπλοκαρίσματα στους δρόμους», καθώς οι ταξιδιώτες συρρέουν στις παραλίες κατά μήκος της νότιας ακτής.

Ταξιδιωτικό χάος αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο προς την περιοχή, καθώς το The AA δήλωσε ότι προβλέπει έως και 10% περισσότερα ταξίδια από το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπάρχει προειδοποίηση για ουρές κοντά σε παράκτιες τοποθεσίες, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς στη νοτιοδυτική Αγγλία, το Μπλάκπουλ, την ουαλική ακτή και το Νόρφολκ.

«Πολλοί οδηγοί θα βρεθούν από νωρίς το δρόμο για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τη ζέστη, ενώ άλλοι θα μείνουν σπίτι για τη δροσιά».

Η RAC Breakdown είπε ότι αναμένει αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι το πιο πολυσύχναστο του έτους, καθώς η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι μεγάλες καθυστερήσεις φαίνονται «αναπόφευκτες».

«Υπενθυμίζαμε επίσης στους ανθρώπους να μην αφήνουν μικρά παιδιά ή ζώα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε υψηλές θερμοκρασίες», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι πιθανές για τους επιβάτες των σιδηροδρόμων, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα εναέρια καλώδια και να οδηγήσουν σε περιορισμούς ταχύτητας.

Ο χώρος στάθμευσης Camber Sands στο Ανατολικό Σάσεξ ήταν γεμάτος από το μεσημέρι με οδηγούς που περιμένουν στην ουρά πριν από τις 8 π.μ., ενώ η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα παρακολουθεί την περιοχή.

Οι πολύ καυτές συνθήκες, οι οποίες έχουν προκληθεί από την υπερθέρμανση του αέρα πάνω από τη Γαλλία πριν από τη βόρεια, έχουν οδηγήσει σε προειδοποιήσεις για την υγεία.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι οι τουρίστες που συρρέουν στα παράκτια hotspots θα αγνοήσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και θα περιπλανηθούν σε παραλίες.

Πηγή: dailymail

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα