Επικαιρότητα

Βρετανικό νοσοκομείο αναζητά γιατρούς στη Θεσσαλονίκη

Χίλια μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια.

Parallaxi
βρετανικό-νοσοκομείο-αναζητά-γιατρο-331044
Parallaxi

Το Εθνικό Σύστημα της… Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό…” σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ύστερα από τη συνάντηση που είχε με επιτελικά στελέχη νοσοκομείου του Ηνωμένου Βασιλείου τα οποία αναζητούν επιστήμονες της υγείας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, για άμεση πρόσληψη σε θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες απ΄ ότι στη χώρα μας και με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος “τα ξένα νοσοκομεία με τη βοήθεια γιατρών τους, ψάχνουν συναδέλφους στην Ελλάδα (απευθείας χωρίς ενδιάμεσους πχ εταιρείες προσλήψεων) κυρίως λόγω της υψηλής κατάρτισης που διαθέτουμε και τις άριστες πανεπιστημιακές μας σπουδές

Κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτόγνωρο για τον ΙΣΘ και την επιστημονική κοινότητα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Παρόμοια αναζήτηση έχουν κάνει στο παρελθόν νοσοκομεία και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία. Να σημειωθεί ότι ήδη από τον σύλλογο έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια 1000 γιατροί, σε σύνολο 9.000 που είναι τα μέλη.

Σύμφωνα με όσα είπαν στον πρόεδρο του ΙΣΘ οι Βρετανοί γιατροί “θα προχωρήσουν και σε αδελφοποιήσεις με ελληνικά νοσοκομεία ώστε όποιος επιθυμεί από την Ελλάδα να μπορεί να (μετ)εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τομείς περίθαλψης και θεραπείας“.

Οι εκπρόσωποι του βρετανικού νοσοκομείου διευκρίνισαν ότι “το Brexit δεν θα αποτελέσει πρόβλημα διότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούν, τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι Βρετανοί, στα νέα δεδομένα εκτός ΕΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα