Top

Υγειονομικοί: Σε αναστολή σχεδόν 6.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 5.895 πράξεις αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μόνο στα νοσοκομεία

Parallaxi
υγειονομικοί-σε-αναστολή-σχεδόν-6-000-εργ-506251
Parallaxi
Εικόνα unsplash

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι αντιδράσεις των υγειονομικών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο Πέμπτη, με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Η έξοδος των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ προκαλεί ανησυχία για αρρυθμίες στη λειτουργία του. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για αλαλούμ στις επιδόσεις των εγγράφων αναστολής στους υγειονομικούς.

Υπάρχουν νοσοκομεία που ήταν έτοιμα τα έγγραφα αναστολής και τα πήραν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Και έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν υγειονομικοί που έκλεισαν σήμερα ραντεβού να εμβολιαστούν και έλαβαν την αναστολή τους. Καλέσαμε τους συναδέλφους μας να παραμερίσουν την οργή και εντός των επόμενων ημερών να εμβολιαστούν».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε κάποια νοσοκομεία υπάρχει άτυπη παράταση για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν σήμερα, ενώ σε άλλα όχι, και αυτό όπως είπε, είναι λάθος. Τέλος, έκανε λόγο, για «απορρύθμιση» του συστήματος Υγείας εξαιτίας των αναστολών εργασίας στις οποίες τέθηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν όλοι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα