Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας σε Δένδια: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο

«H Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στην εποικοδομητική στάση που κράτησε η Άγκυρα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Parallaxi
υπεξ-τουρκίας-σε-δένδια-η-ελλάδα-προσπ-647916
Parallaxi

«Η Ελλάδα επιχειρεί να αποφύγει τον διάλογο χρησιμοποιώντας δικαιολογίες», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια.

«Οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η απειλητική γλώσσα του εναντίον της χώρας μας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στην εποικοδομητική στάση, που όπως ισχυρίζεται, κράτησε η Άγκυρα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Κι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, ο χαρακτηρισμός των αποφασιστικών μας ενεργειών για προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τ/Κ απέναντι στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας ως “προκλητικές και παράνομες” είναι δικαιολογία για αποφυγή του διαλόγου. Η Τουρκία ανέκαθεν απηύθυνε εκκλήσεις για διάλογο και θα συνεχίσει να απευθύνει.

Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».

ΠΗΓΗ: vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα