Διεθνή

Υπερβολικά αδύναμος ο πρώην πάπας Βενέδικτος – Αρρώστησε μετά από επίσκεψη στη Γερμανία

Αρρώστησε βαριά αφού επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία

Parallaxi
υπερβολικά-αδύναμος-ο-πρώην-πάπας-βεν-215350
Parallaxi

Ο πρώην πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ΄ αρρώστησε βαριά αφού επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία και είναι “υπερβολικά αδύναμος”, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse.

Ο 93χρονος Βενέδικτος πάσχει από μια μορφή λοίμωξης του δέρματος στο πρόσωπο, που προκαλεί ερύθημα και έντονο πόνο, αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο τον βιογράφο του πρώην πάπα Πίτερ Σίγουολντ.

“Σύμφωνα με τον Σίγουολντ, ο Βενέδικτος είναι υπερβολικά αδύναμος. Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα”.

Ο Σίγουολντ φέρεται ότι επισκέφθηκε τον Βενέδικτο στην Ρώμη το Σάββατο για να του παραδώσει τη βιογραφία του.

“Κατά τη συνάντηση ο πάπας, παρά την ασθένειά του, ήταν αισιόδοξος και είπε ότι αν ανακτήσει τις δυνάμεις του πιθανόν να αρχίσει να γράφει και πάλι”, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Βενέδικτος επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του Γκέοργκ Ράτσινγκερ στη Γερμανία τον Ιούνιο, το πρώτο του ταξίδι εκτός Ιταλίας μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του το 2013. Ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε ηλικία 96 ετών. Ο πρώην ποντίφικας, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ζει πλέον σε ένα μικρό πρώην μοναστήρι μέσα στο Βατικανό.

Έχει παραμείνει μακριά από τη δημόσια ζωή από τότε που έγινε ο πρώτος πάπας, έπειτα από 600 χρόνια, που παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας. Παραδοσιακός της Καθολικής Εκκλησίας αντικαταστάθηκε από τον μεταρρυθμιστή πάπα Φραγκίσκο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα