Ελλάδα

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποιοι παραμένουν στη θέση τους;

Οι περιβόητοι «μπλε φάκελοι» αλλάζουν χέρια

Parallaxi
υπηρεσιακή-κυβέρνηση-ποιοι-παραμένο-1011723
Parallaxi

Οι περιβόητοι «μπλε φάκελοι», τα κυβερνητικά σχέδια δράσης που βρίσκονται στα συρτάρια του Μαξίμου και των υπουργικών γραφείων (έχοντας βγει διαδοχικά σε τέσσερις βερσιόν, όσα τα χρόνια διακυβέρνησης) αλλάζουν χέρια.

Ο ετήσιος γραπτός… μπούσουλας των υπουργών, όπως αυτός συντασσόταν κάθε χρόνο από τους επιτελείς του Μαξίμου και της γραμματείας Συντονισμού της κυβέρνησης, θα περάσει πλέον στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως έγραψε το in αναμένονται, άλλωστε, επίσημες τελετές παράδοσης.

Στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει η ορκωμοσία του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο ίδιος θα βρεθεί στο Μαξίμου, συναντώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει πια ως μοναδικό στρατηγείο του την κομματική έδρα στην οδό Πειραιώς.

«Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης», όπως είπε ο Μητσοτάκης στο συμβούλιο των πολιτών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «είναι έτοιμοι να παράσχουν στους υπηρεσιακούς πλήρη ενημέρωση». Και αυτό θα γίνει και μέσα από την παράδοση των «μπλε φακέλων».

Ποιοι μένουν;

Οι πληροφορίες του in αναφέρουν στο μεταξύ ότι υπάρχουν και κάποια πρόσωπα που δεν πρόκειται να αλλάξουν έδρα. Αυτά είναι όλοι οι γενικοί γραμματείς και οι υπηρεσιακοί γραμματείς αλλά επιπλέον και κάποιοι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι, κατά πληροφορίες, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα – Μαρία Μπούρα, η οποία όπως όλα δείχνουν θα μείνει στο πλευρό του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και συνεπώς στο γραφείο της στην Ηρώδου Αττικού. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο.

Στο μεταξύ μετά τις τελετές παράδοσης καθώς και έπειτα από την ορκωμοσία και τη διάλυση της Βουλής, ο Μητσοτάκης θα ανάψει απευθείας τις προεκλογικές μηχανές, ξεκινώντας τις περιοδείες. Πρώτος σταθμός, η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κρήτη.

Πηγη – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα