Ελλάδα

Υποχρεωτικά self test και στα φροντιστήρια προανήγγειλε η Μακρή

«Η εικόνα που έχουμε είναι για 3000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο» είπε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Parallaxi
υποχρεωτικά-self-test-και-στα-φροντιστήρια-πρ-757340
Parallaxi

Για την επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και τα self test στα φροντιστήρια μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Για τα κρούσματα που προέκυψαν στα σχολεία τόνισε: «Η εικόνα που έχουμε είναι για 3000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Διευκρίνισε επίσης πως «το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και οι καθηγητές είναι δικαιούχοι». Ταυτόχρονα, η κυρία Μακρή ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες που παίρνονται εντός σχολείο από τους διευθυντές και τους καθηγητές.

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν», ήταν τα λόγια της.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr / OPEN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα