Ελλάδα

Υποκλοπές: «Αδιαφανής» η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

«Παρών» από τον Γρ. Δημητριάδη – Άφαντοι οι κομιστές του κακόβουλο λογισμικό Pretador

Parallaxi
υποκλοπές-αδιαφανής-η-συνεδρίαση-τ-890601
Parallaxi

Η κομβική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών άρχισε με την παρουσία μόνο του Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ απόντες είναι οι Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι καταγγέλλεται ότι εμπλέκονται με το κακόβουλο λογισμικό Pretador.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας, όταν τέθηκε ζήτημα «ανοιχτής» διαδικασίας από την αντιπολίτευση, φέρεται να είπε πως η συνεδρίαση είναι μυστική καθώς αφορά και την ΕΥΠ.

Στο άκουσμα αυτής της άποψης, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να υποστήριξε πως αυτή η άποψη συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς καθώς Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε η κυβέρνηση και αυτό διότι τα πρόσωπα αυτά έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator.

Μάλιστα, ως «συγκλονιστική δήλωση» φέρεται να χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης τα όσα είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

Σχετικά με τους υπόλοιπους μάρτυρες οι πληροφορίες λένε πως ο Γιάννης Λαβράνος απάντησε στις 25/11 πως δεν προσέρχεται λόγω προσωρινής διαμονής στο Λονδίνο και ζήτησε να απαντήσει μέσω του Προξενείου μας. Ο Φέλιξ Μπίτζιος απάντησε στις 23 Νοεμβρίου στην Επιτροπή ότι είναι πρόθυμος να απαντήσει γραπτώς, μέσω του προξενείου. Ο Ταλ Ντίλιαν δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, όπως βεβαιώθηκε από τις ισραηλινές αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες λένε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως η στάση αυτή δεν είναι ανεκτή, είναι υποχρεωτική η προσωπική παρουσία τους, σύμφωνα με τον κανονισμό, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ξανακληθούν.

Διά εγέρσεως… απόρρητη συνεδρίαση και «όχι» στη βίαιη προσαγωγή

Εντέλει, το ζήτημα εάν θα είναι «κλειστή» ή «ανοιχτή», όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, η συνεδρίαση αλλά και το αίτημα της αντιπολίτευσης για βίαιη προσαγωγή των τριών προσώπων που δεν βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Κατόπιν τούτου η «γαλάζια» πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (10-9) επέβαλε να είναι κλειστή και απόρρητη η σημερινή συνεδρίαση και, παράλληλα, είπε «όχι» στη βίαια προσαγωγή των Γιάννη Λαβράνου, Φέλιξ Μπίτζιου και Ταλ Ντίλιαν. Οι πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάσης Μπούρας, κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ζήτησε την έγερση μόνο των βουλευτών που υποστήριζαν τις δυο συγκεκριμένες προτάσεις που τέθηκαν, θεωρώντας πως οι «γαλάζιες» ψήφοι είναι δεδομένες.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα