Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν έχει απομακρυνθεί από την Αθήνα, λέει ο δικηγόρος του

Απάντηση του κ. Γεωργουλέα μετά το όργιο φημών ότι έφυγε στο εξωτερικό ο πελάτης του, αλλά και για τις νέες σοκαριστικές καταγγελίες

Parallaxi
υπόθεση-λιγνάδη-δεν-έχει-απομακρυνθε-476221
Parallaxi

Διαψεύδει τις φήμες που θέλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει εξαφανιστεί στο εξωτερικό ο δικηγόρος του κ. Νικόλαος Γεωργουλέας.

Ο νομικός εκπρόσωπος του σκηνοθέτη μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει ότι ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όχι μόνο δεν έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ούτε από τα όρια του Δήμου Αθηναίων και βρίσκεται στο σπίτι του.

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις

Οι νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως το MEGA, σχετικά με γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη που καταγγέλλεται αυτή την περίοδο και φέρεται να είχε εμπλακεί στο παρελθόν και σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων ήταν συγκλονιστικές.

Η εν λόγω καταγγελία δόθηκε τηλεφωνικώς στο επιχειρησιακό κέντρο της αστυνομίας και αφορούσε παρουσία ανηλίκων σε οροφοδιαμέρισμα κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μάλιστα, υπήρχαν αναφορές για φωνές παιδιών, ενώ περιγραφόταν πως οι ανήλικοι προέρχονταν κυρίως από βαλκανικές χώρες.

Τι έδειξε η έρευνα

Από έρευνα που διεξήχθη από τρεις αστυνομικούς κρίσιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που έθεσαν υπό παρακολούθηση την εν λόγω πολυκατοικία, προέκυψε πως δεν είδαν καμία ύποπτη κίνηση με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η έρευνα.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σημείο, με τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη που είχε γίνει στόχος τον Μάη του 2012 της πρόσκαιρης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. είναι σοκαριστικές.

Την τελευταία δεκαετία, η παρουσία ανήλικων αγοριών κυρίως από το Πακιστάν, το Ιράκ και ορισμένα από τα Βαλκάνια στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη ήταν συνεχής.

Όπως σημειώνουν οι γείτονες, ο σκηνοθέτης έφερνε τα ανήλικα με τη μηχανή του ή αυτά επισκέπτονταν μόνα τους το κουδούνι.

Όταν τα ρωτούσαν πού πάνε, η απάντησή τους ήταν το όνομα του καλλιτέχνη και τον όροφο που μένει και πήγαιναν αμέσως στο διαμέρισμά του.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε από ανθρώπους της περιοχής και, εφιστώντας την προσοχή του ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο με τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η απάντησή του ήταν πως δεν συμβαίνει κάτι κι ότι όσοι έρχονται είναι μαθητές του στη σχολή.

Για την παρουσία των ανήλικων αλλοδαπών, ανέφερε ότι συμμετέχει σε εθελοντικό πρόγραμμα για μαθήματα θεάτρου σε ανήλικους από ξένες χώρες.

Επιπλέον, το 2015 άγνωστος επισκέπτης είχε κλειδώσει τον καλλιτέχνη στο μπαλκόνι του σπιτιού του, τον είχε κλέψει και εκείνος χρειάστηκε την βοήθεια των γειτόνων του.

Τι λέει ο δικηγόρος του σκηνοθέτη

Σκληρή απάντηση έδωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του δικηγόρου του, Νίκου Γεωργουλέα, κάνοντας λόγο για ανήθικες επιθέσεις και συκοφαντικά σχόλια σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις αναρτήσεις που τον φωτογραφίζουν, για το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων αλλά και για το μαχαίρωμα στο οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι έγινε από πατέρα ανηλίκου.

Η αντίδραση του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έρχεται μετά την ανάρτηση του χορευτή – χορογράφου Τάσου Ξιαρχό, η οποία συνοδευόταν από τη φωτογραφία του γνωστού σκηνοθέτη και έγραφε μεταξύ άλλων: “Ακούω πολλά και βλέπω καθημερινά πολλά για αυτόν τον άνθρωπο που γνώρισα το 2012. Πολύ νέος εγώ τότε. Το αρνητικό είναι πως βλέποντάς τον κάθε μέρα στην τηλεόραση θυμάμαι και εγώ πολλά… Όσο περνάνε οι ώρες περισσότερα. Εγώ απλά πάντα έφευγα… Δεν έχει σημασία πλέον τι έγινε στον κάθε ένα από εμάς, σημασία έχει να μην αφήνουμε να γίνεται από εδώ και πέρα τίποτε σε κανέναν “επόμενο” από κανέναν “επόμενο”. Τότε 19 χρονών εγώ και χωρίς να ξέρω τα στοιχειώδη, τώρα 28 ξέροντας ότι η μνήμη παίζει παιχνίδια, μπορώ να καταλάβω γιατί μου άρεσε η θέα από το μπαλκόνι του”.

Χθες το βράδυ στην Αθήνα εμφανίστηκαν αφίσες που είναι τρομακτικές και μοιάζουν με αναγγελία λιντσαρίσματός του. Οι πρακτικές αυτές, ότι και αν έχει συμβεί, θυμίζουν μεσαίωνα σε μια περίοδο που έρχονται στο φως στοιχεία που θα βοηθήσουν όχι στο να γίνει μόνο δίκη προσώπων αλλά και να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο μη κακοποίησης κάθε μορφής στους χώρους εργασίας.

Η τοποθέτηση του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκου Γεωργουλέα

“Τις τελευταίες ημέρες ο κύριος Λιγνάδης έχει γίνει δέκτης ανήθικων επιθέσεων και συκοφαντικών σχολίων. Έχει επιλέξει να απαντήσει με τον δέοντα τρόπο στον χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο και κυρίως ενώπιον του φυσικού δικαστή. Τώρα κάποιοι εξέλαβαν αυτή τη στάση ως αδυναμία και δυστυχώς άλλοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά, όπως μάλλον ήλπιζαν, προχώρησαν ακόμα περισσότερο. Ουσιαστικά, θα χρησιμοποιήσω και την έκφρασή του, ότι βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα, όπου περιλαμβάνει κάθε μέρα και μία διαφορετική ιστορία και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν υπάρξει κάποτε και συνεργάτες του. Καλά τους περισσότερους δεν τους γνωρίζει ούτε κατ’ όψιν, και οι περισσότεροι δεν λένε καν το όνομά τους!

Εξοργισμένος διαπίστωσε ότι επιχειρείται, δυστυχώς και από δημοσιογράφους, να συνδεθεί το όνομά του με κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων. Καθώς σταθερά παρουσιάζεται κάποιος σκηνοθέτης ή σκηνοθέτης-ηθοποιός ως μέλος ή πελάτης αυτού του κυκλώματος που φέρεται να λειτουργούσε στην Αθήνα το 2012. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο κύριος Λιγνάδης έχει οποιαδήποτε σχέση με κάτι τέτοιο οποτεδήποτε! Γιατί τα δήθεν στοιχεία δείτε τα και στην πραγματικότητα και την κοινή λογική. Η δήθεν είδηση σκοπίμως συνδέεται τεχνηέντως με τον κύριο Λιγνάδη, ώστε να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει διευκρίνηση ότι δεν αφορά αυτόν θα ζητήσει ο κύριος Λιγνάδης την αποκατάσταση δια της νομίμου οδού. Γιατί ουδέποτε ο κύριος Λιγνάδης κλήθηκε από τις Αρχές και το κυριότερο, επειδή εμείς το έχουμε διασταυρώσει, ούτε οι αρχές αξιολόγησαν τη δήθεν πληροφορία, και σε εκείνον τον χρόνο και στον παρόντα χρόνο, ως σοβαρή. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα.

Όσοι συκοφάντες διακινούν την πληροφορία ότι ο κύριος Λιγνάδης μαχαιρώθηκε από πατέρα ανηλίκου με αρχικά Γ.Μ. και ότι κατόπιν μάλιστα επήλθε εξώδικος συμβιβασμός θύτη και θύματος καλό είναι να ξέρουν ότι θα κληθούν να ενημερώσουν τις αρχές για τα στοιχεία που αυτοί λένε ότι διαθέτουν. Γιατί μιλάμε για τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του κυρίου Λιγνάδη. Γιατί εμείς, δηλαδή εγώ ο δικηγόρος του, ο κύριος Λιγνάδης και οι Αρχές που ερευνούν δε γνωρίζουν! Και καλό είναι να μας πουν, γιατί ο κύριος Λιγνάδης απαιτεί να διαλευκανθεί υπόθεση που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή το 2002 και δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από ανώνυμες καταγγελίες και αναρτήσεις. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι για το πώς κινούμαστε!”

*με πληροφορίες από MEGA / protothema.gr / in.gr / thetoc.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα