Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Εξετάζουν κι άλλα αδικήματα οι Αρχές

Οι περιγραφές του τρίτου μηνυτή φαίνεται να «καίνε» τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Parallaxi
υπόθεση-λιγνάδη-εξετάζουν-κι-άλλα-αδι-720286
Parallaxi

λιγναδης

Οι περιγραφές του τρίτου μηνυτή, που κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές, για ύπαρξη πορνογραφικού υλικού με ανήλικους στην κατοχή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, ανοίγει τη βεντάλια των ερευνών.

Το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων εξετάζουν πλέον οι αρχές ύστερα και από την κατάθεση που έδωσε αυτοπροσώπως ο τρίτος κατά σειρά μηνυτής σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει επίσης κατηγορήσει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό.

Ο άνδρας βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει προανακριτικά σε σχέση με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας περιέγραψε εκ νέου όσα επικαλείται στη μήνυση του, επισημαίνοντας ακόμη μία φορά ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης όταν τον κάλεσε στο σπίτι του, του είχε δείξει πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά στον υπολογιστή του.

Η τοποθέτηση αυτή οδηγεί τις αστυνομικές αρχές, που διενεργούν την προανάκριση, να στραφούν προς νέα αδικήματα, πλην εκείνο του βιασμού σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Να σημειωθεί ότι όταν η αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνα της, θα διαβιβάσει όλα τα στοιχεία που συνέλεξε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος και θα αποφανθεί αν θα ασκηθεί σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου σκηνοθέτη συμπληρωματική δίωξη και για ποιά ακριβώς αδικήματα.

Την ίδια ώρα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Γιάννης Βλάχος, βρέθηκε ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται τους δύο πρώτους βιασμούς που έχουν καταγγελθεί σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, ζητώντας την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Αιτία για αυτή του την ενέργεια είναι να ερευνηθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου καθώς και η ηλεκτρονική αλληλογραφία του, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενα πρόσθετα στοιχεία για την έρευνα.

Παρέλαση μαρτύρων για κωμικό ηθοποιό

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση και για το δημοφιλή κωμικό, ο οποίος ελέγχεται για δύο απόπειρες βιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, καθώς θα έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις καταγγέλοντων και μαρτύρων, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχει επίσης κληθεί ο ηθοποιός προκειμένου να προχωρήσει σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στη διάθεση τους δύο υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπου ο ηθοποιός με μακρά καριέρα στην μικρή και στη μεγάλη οθόνη, καταγγέλεται για απόπειρα βιασμού. Αν και η Δικαιοσύνη είχε στη διάθεση της και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες κατά του ίδιου προσώπου, η διαφορά είναι πως αυτές έχουν τελεστεί σε χρόνο όπου δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν και άλλες καταγγελίες κατά του ηθοποιού, τόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας) όσο και κακουργηματικού (απόπειρα βιασμού και βιασμός), αλλά όλες έχουν περάσει το χρόνο παραγραφής (15 έτη) και δεν μπορούν να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα