Ελλάδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Ολοκληρώθηκε η απολογία του

Ήδη 5 μάρτυρες έχουν πάρει σειρά προκειμένου να καταθέσουν την δική τους μαρτυρία.

Parallaxi
υπόθεση-λιγνάδη-ολοκληρώθηκε-η-απολο-726200
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από 4 περίπου ώρες. 

Η πλευρά του κ. Λιγνάδη, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα πολυσέλιδο ενώ ο ίδιος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την ανακρίτρια προκειμένου να αιτιολογήσει και να εξηγήσει την βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμού κατά συρροή.

Η ολοκλήρωση της απολογίας του σήμανε το τέλος αυτού του σταδίου της διαδικασίας όμως η νύχτα προβλέπεται μακρά καθώς ήδη 5 μάρτυρες έχουν πάρει σειρά προκειμένου να καταθέσουν την δική τους μαρτυρία. Έχουν προταθεί από την μεριά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, προβάλει άλλοθι και προτείνει μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε είχε συνευρέσεις ερωτικού χαρακτήρα με ανήλικα παιδιά όπως επίσης και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών ή έδινε ναρκωτικά σε ανήλικα.

Για την ουσία των κατηγοριών – υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν εναντίον του καταγγελίες για 2 βιασμούς. Μία για το 2010 και μία για το 2015. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι κατηγορίες που του αποδίδονται με τρόπο ψευδή και ανυπόστατο. Χαρακτηρίζει μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς και τους δύο που είναι θύματα και έχουν προβεί στις καταγγελίες.

Ισχυρίζεται ότι και το 2010 και το 2015 δεν ήταν ούτε στο χρόνο ούτε στον τόπο που τα θύματα περιγράφουν ότι έγινα οι βιασμοί. Ένα στην Επίδαυρο και ένα στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις προβάλλει άλλοθι και επικαλείται μαρτυρίες για να επιβεβαιώσει το άλλοθι του. Την μία λέει ότι ήταν στην Ιθάκη και προτείνει συγκεκριμένους μάρτυρες και την άλλη ότι δεν βρέθηκε ποτέ στην Επίδαυρο.

Όλοι οι ισχυρισμού του κατηγορουμενου ελέγχονται δικαστικά αυτή την στιγμή και αξιολογούνται. Εισαγγελέας και ανακριτής θα κρίνει τι είναι αλήθεια και τι όχι.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα