Ελλάδα

Υπόθεση Ζακ: Ποιος είναι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;

Αναζητούνται πληροφορίες για τον άνδρα στο δρόμο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας.

Parallaxi
υπόθεση-ζακ-ποιος-είναι-ο-άνδρας-με-το-429222
Parallaxi

«Ποιος είναι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;». Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται από το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο Vimeo.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, με την μπλούζα κίτρινου χρώματος, έχει απαθανατιστεί σε διάφορα βίντεο που αφορούν τη βίαιη επίθεση και τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ωστόσο, δεν έχει ταυτοποιηθεί ώστε να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και, όπως αναφέρει η έκθεση του Forensic Architecture, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν τον γνωρίζει.

Ο άνδρας αποτυπώνεται στις κάμερες ασφαλείας σε αρκετά σημεία στη γύρω περιοχή. Επί της οδού Πατησίων με κατεύθυνση τη Γλάδστωνος όπου και έγινε η επίθεση, έξω από τον «Βενέτη», ενώ φαίνεται να εμποδίζει και τον Ζακ να μπει στο κατάστημα. Σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι είναι παρών στην επίθεση, χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν. Την παρακολουθεί και μιλά στο κινητό του. Επιπλέον, εντοπίζεται στο κάδρο και τη στιγμή που αστυνομικοί επιτίθενται στον αιμόφυρτο Ζακ.

Η ερευνητική ομάδα του Forensic Architecture θέτει τα εξής ερωτήματα:

Ποιος είναι τελικά ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι; Γιατί του επιτρέπεται να είναι τόσο κοντά στη σκηνή του εγκλήματος; Πώς κατέληξε ο Ζακ παγιδευμένος στο κοσμηματοπωλείο; Τι ρόλο έπαιξε η ταυτότητα του Ζακ στη βίαιη εξέλιξη των γεγονότων; Ποια ήταν η συμβολή της αστυνομίας τον θάνατο του Ζακ;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «αςπροσεχάκηδες» ζέχνουν θάνατο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα