Ελλάδα

Υψηλό, αλλά όχι αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση της τάξεως του 4%

Parallaxi
υψηλό-αλλά-όχι-αυξημένο-το-ιικό-φορτίο-844203
Parallaxi

Έχει ανασταλεί η εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το θετικό στοιχείο των συνεχών μελετών που δίνει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη επισημαίνει ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Α.Π.Θ.

Με διαθέσιμα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή, παρατηρείται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. Αλλά, δεν παρουσιάζει εκθετική πρόοδο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν αρχίζει μια σταθεροποίηση της καταστάσεως.  Παρά την επιφύλαξη που εκφράζει ο πρύτανης εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κύματος το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά την εμβολιαστική κατάσταση στο πανεπιστήμιο, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως ένα ποσοστό 76%-77% των φοιτητών, ενώ σχεδόν το 93% των μελών ΔΕΠ και το 87% με 88% του διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα