Υψηλότερες θερμοκρασίες στη Σιβηρία παρά στο… Δελχί
Κι όμως, τα δεδομένα φαίνεται να ανατράπηκαν.
#Heatwave spans the globe from #PacificNorthwest to #Arctic. This past week saw a slew of record-breaking temps in Arctic #Russia, as persistent #heatwave swept #Siberia, via @BarentsNews https://t.co/sKFXo7UuwI #climatechange #climatecrisis #climateemergency #photooftheday #news
— EnviroEdgeNews (@EnviroEdgeNews) June 26, 2021
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, ειδικά το βόρειο τμήμα της από την Αγία Πετρούπολη έως τη Μόσχα και τη Σιβηρία, είναι μια από τις πιο κρύες περιοχές της Γης.
Kι όμως, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει σήμερα.
https://www.youtube.com/watch?v=_Sc3QiHXxJA
Η κλιματική αλλαγή αντικατοπτρίζεται σαφώς σε αυτό το μέρος της Γης, το οποίο κατά τα άλλα είναι εξαιρετικά κρύο και με χιονοπτώσεις.
Παρόλα αυτά, φέτος, δύο δορυφόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μια θερμοκρασία 118 βαθμών Φαρενάιτ (δηλαδή 48 βαθμών Κελσίου) στη Σιβηρία.
Η εγγραφή από τον δορυφόρο έγινε στις 20 Ιουνίου, την μεγαλύτερη ημέρα του έτους.
Στη Σιβηρία την Κυριακή συγκεκριμένα, η θερμοκρασία της επιφάνειας του εδάφους υπερέβη τους 35 βαθμούς Κελσίου.
WATCH: Tourists in Russia are battling a heatwave by visiting a permafrost park in the Yakutia region, north of Siberia pic.twitter.com/ioilWnnpvr
— Reuters (@Reuters) June 26, 2021
Αυτό χαρακτηρίζεται από κάποιους ως αναμενόμενο, μετά από μια άνοιξη κατά την οποία εκατοντάδες πυρκαγιές κατέκαψαν εκτάσεις της Σιβηρίας.
Πολλές από αυτές τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το προηγούμενο καλοκαίρι, θεωρήθηκε πως δεν έσβησαν ποτέ πλήρως.
Γίνεται, δηλαδή, λόγος για μια αναζωπύρωση επί μήνες κάτω από τον πάγο και το χιόνι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για χρόνια η μέση θερμοκρασία στην Αρκτική αυξάνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στη Γη, κυρίως λόγω της τήξης του θαλάσσιου πάγου που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Όσο για την Ινδία, και το Δελχί και οι γύρω περιοχές βιώνουν θερμότερα καλοκαίρια φέτος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Ο φετινός Μαΐος ήταν ο πιο καυτός του Δελχί. Την περίοδο αυτή, οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου ή και υψηλότερες.
Το αξιοσημείωτο “εδώ” είναι ότι, η θερμοκρασία στο Δελχί στις 20 Ιουνίου ήταν πολύ χαμηλότερη από εκείνη της Σιβηρίας.
Με πληροφορίες από dnaindia.com