Διεθνή

Ζελένσκι: Εθνικοποιεί όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

Όσα είπε σε διάγγελμα του

Parallaxi
ζελένσκι-εθνικοποιεί-όλα-τα-ρωσικά-πε-899808
Parallaxi

Η κυβέρνηση στην Ουκρανία σκοπεύει να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

Ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του τόνισε πως «στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων. Τον Ιούλιο για παράδειγμα δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκ. δολάρια.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρείς είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν αναφέρονται.