Διεθνή

Ζελένσκι: Πάει Βρυξέλλες – Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Αυτή θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του πριν από σχεδόν ένα χρόνο

Parallaxi
ζελένσκι-πάει-βρυξέλλες-θα-συμμετάσ-524572
Parallaxi

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε καλά πληροφορημένη πηγή τη Δευτέρα.

Για λόγους ασφαλείας, το ακριβές πρόγραμμα δεν θα αποκαλυφθεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έλαβε πέρυσι ανοικτή πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ήδη συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Ο Ουκρανός πρόεδρος ταξίδεψε επίσης στην Ουάσινγκτον στα τέλη του περασμένου έτους, την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή.

Πιέζει ο Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε προ ημερών ότι η χώρα του, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, αξίζει να ξεκινήσει από «φέτος» τις συνομιλίες για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι η Ουκρανία αξίζει να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ», δήλωσε ο Ζελένσκι την παραμονή της συνόδου κορυφής στο Κίεβο μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας.

Η Ουκρανία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2022, φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή 3/2, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα