Top

Ζέρβας: Το να μη γιορτάσει η πόλη θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα και αντιδράσεις

«Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για τον 21ο αιώνα. Άργησε λίγο, αλλά μπαίνει με γρήγορους ρυθμούς».

Parallaxi
ζέρβας-το-να-μη-γιορτάσει-η-πόλη-θα-έφε-833880
Parallaxi
ΠΗΓΗ: SOOC

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της πόλης, την απελεύθερωσή της, αλλά και την 28η Οκτωβρίου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στην ΕΡΤ του ο Κ. Ζέρβας, μιλώντας και για το κυκλοφοριακό και την πορεία των εμβολιασμών.

Αρχικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε:

«Δεν εμφανίστηκε έντονο πρόβλημα στο δήμο Θεσσαλονίκης στα σχολεία όσον αφορά τα κρούσματα. Δεν έκλεισε ούτε σχολείο, ούτε τμήμα».

Για το κυκλοφοριακό:

«Δεν έχουμε Δακτύλιο όπως στην Αθήνα, αλλά δεν έχουμε ούτε Μετρό, ούτε τραμ. Το κυκλοφοριακό είναι το νούμερο 1 πρόβλημα στην πόλη. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις μαζικές συγκοινωνίες λόγω της πανδημίας. Χρησιμοποιούν το ΙΧ τους και αυτό είναι επιβαρυντικό για την κυκλοφορία στην πόλη. Χρειάζεται αστυνόμευση και προσοχή. Στη Θεσσαλονίκη για μια κυκλοφορία 10 λεπτών χρειάζεται πλέον 30 ή 40 λεπτά. Πρέπει να δούμε πώς θα το βελτιώσουμε».

Σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη:

«Το 2021 δεν είναι 2020. Έχουμε το δώρο του εμβολιασμού. Πάνω από 50% είναι εμβολιασμένοι στην πόλη. Στο 60% με αυτούς που νόσησαν. Δεν θα έχουμε αυτά που έγιναν πέρσι. Το να μη γιορτάσει η Θεσσαλονίκη θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα και αντιδράσεις. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Για τους εμβολιασμούς στην πόλη:

«Δεν κινείται πολύ προς τα πάνω η εμβολιαστική κάλυψη. Θα υπάρχει από την Τρίτη κινητή μονάδα εμβολιασμού στην παραλία. Πρέπει να ανέβει το ποσοστό για να μην υπάρχουν συνέπειες αντίστοιχες με τις περσινές».

Όσον αφορά τα έργα στη Θεσσαλονίκη:

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, γίνεται ελκυστική. Προχωράει η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Διοικητηρίου, η πλατεία Ελευθερίας. Οι δρόμοι μας ασφαλτοστρώνονται, φωτίζονται. Το πράσινο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το Μετρό προχωράει, το Flyover θα ξεκινήσει άμεσα. Όλα αυτά δείχνουν το remake της πόλης. Η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για τον 21ο αιώνα. Άργησε λίγο, αλλά μπαίνει με γρήγορους ρυθμούς και αυτοπεποίθηση».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα