Ζητά διευκρινίσεις το ελληνικό ΥΠΕΞ για το μπλόκο της Αλβανίας σε 52 Έλληνες

Αιχμηρή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο 52 Ελλήνων

Parallaxi
ζητά-διευκρινίσεις-το-ελληνικό-υπεξ-γ-258658
Parallaxi

Ουσιαστικές διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από την Αλβανία αναφορικά με τους 52 Έλληνες υπηκόους οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπιθύμητοι» και τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη γειτονική χώρα. Η ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με σημερινή απόφαση των αλβανικών Αρχών περί απαγόρευσης εισόδου Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία αναφέρει τα εξής :«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας».

Νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Ιερού Λόχου συγκεντρώθηκαν για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα έξω από εμπορικό κέντρο επί της Τσιμισκή, όπου βρίσκεται το αλβανικό προξενείο, κρατώντας σημαίες και πανό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα