Ελλάδα

Ζωγραφιές 9χρονης οδήγησαν σε έρευνα για σεξουαλική της κακοποίηση

Τι απεικόνιζαν οι ζωγραφιές της που θεωρήθηκε ύποπτο

Parallaxi
ζωγραφιές-9χρονης-οδήγησαν-σε-έρευνα-γ-494661
Parallaxi

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε στην τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο τέλεσης σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ενός 9χρονου κοριτσιού.

Αφορμή για τη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας –που βρίσκεται σε εξέλιξη– αποτέλεσαν οι ζωγραφιές του κοριτσιού, πολλές από τις οποίες απεικόνιζαν την 9χρονη στο κρεβάτι πάνω στον πατριό της.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ένα τετράδιο του κοριτσιού βρέθηκε κατά λάθος στην τσάντα ενός άλλου παιδιού, με τη μητέρα του παιδιού αυτού να ανησυχεί βλέποντας τις ζωγραφιές και να ενημερώνει την υποδιευθύντρια του σχολείου.

Πολλές ζωγραφιές εστίαζαν στα γεννητικά όργανα και ορισμένες αποτύπωναν στάσεις που παρέπεμπαν σε σεξουαλική πράξη. Από ψυχολόγο αναφέρθηκε η πιθανότητα να υπήρξε έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό, ενώ προέκυψε μεταξύ άλλων ότι έβλεπε βίντεο στο TikTok με τον πατριό της.

Τι είπαν οι γονείς Οι γονείς της ανήλικης (πατριός και μητέρα, ηλικίας 33 και 29 ετών) ελέγχονται για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έγγραφες εξηγήσεις τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, επικαλούμενοι δύο εκθέσεις ψυχοθεραπευτών που διενήργησαν πραγματογνωμοσύνες, αλλά και ζωγραφιές του παιδιού ενώπιον ψυχολόγου που ζωγράφισε τους γονείς της και το αδελφάκι της με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα, ενώ εκφράστηκε με αγάπη και στοργή για τη μητέρα, τον πατριό και το αδερφάκι της.

Τόνισαν επίσης, ότι δεν προέκυψε κανένα απολύτως εύρημα έπειτα από ελέγχους που έκαναν στο παιδί μαιευτήρας, γαστρεντερολόγος και ιατροδικαστής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα