Ελλάδα

Ζωγράφου: Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες την επίθεση με μαχαίρι

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής με το περιστατικό.

Parallaxi
ζωγράφου-πώς-περιγράφουν-αυτόπτες-μά-216948
Parallaxi

Σοκαρισμένοι είναι οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ένας 54χρονος άνδρας επιτέθηκε σε περαστικούς και έναν επιχειρηματία της περιοχής, που βρίσκονταν στην οδό Γρηγορίου Κουσίδη, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα.

Μαχαίρωσε, ειδικότερα, πισώπλατα έναν φούρναρη στην περιοχή και έναν φίλο του, με το οποίο έπιναν μαζί καφέ. Στη συνέχεια, πέρασε στον απέναντι δρόμο όπου τραυμάτισε έναν 17χρονο και μια γυναίκα.

Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης διέφυγε στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη και κάλεσε την αστυνομία, απειλώντας πως θα βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά και ενημερώνοντας για την επίθεση.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας όπου μπήκαν στο σπίτι του 54χρονου και τον βρήκαν με κομμένες τις φλέβες.

Όπως αποδείχθηκε, ο άνδρας το είχε σκάσει από ψυχιατρείο τον Δεκέμβριο του 2020 και παραμένει άγνωστο εάν είχε κινητοποιηθεί ο μηχανισμός για τον εντοπισμό του.

«Ήταν δυσάρεστο περιστατικό. Τρομοκράτησε πολύ τον κόσμο της περιοχής» δήλωσε στο MEGA ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και δημοσιογράφος, Δήμος Μπουλούκος.

«Υπήρχαν καταγγελίες στην αστυνομία για τον συγκεκριμένο. Είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στο συγκεκριμένο μαγαζί ζητούσε συνεχώς τροφή. Ο ιδιοκτήτης κατάλαβε ότι δεν πάει άλλο και έτσι ξεκίνησαν όλα» πρόσθεσε.

«Έφτιαχνα καφέ και είδα ξαφνικά τον κ. Άρη να είναι κάτω. Νόμιζα ότι κάτι έπαθε, ότι λιποθύμησε. Είμαι πολύ σοκαρισμένη, ακόμα και τώρα δεν μπορώ να ηρεμήσω» δήλωσε στο MEGA η κ. Νεκταρία, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και εργαζόμενη στον φούρνο.

«Πριν πολύ καιρό ο 54χρονος ήταν σε αμόκ και είχε έρθει στον φούρνο και είχε σπάσει πράγματα» συμπλήρωσε η εργαζόμενη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε άλλη αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ, ο άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα με ουσίες και η οικογένειά του είχε επιχειρήσει να τον βοηθήσει, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα