Επικαιρότητα

Erasmus+ ΚΑ1: Εκπαιδευτικοί του Εργαστ. Κέντρου Καλαμαριάς ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη

Στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1.

Parallaxi
erasmus-κα1-εκπαιδευτικοί-του-εργαστ-κέντρο-910965
Parallaxi

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας ταξίδεψαν οκτώ (8) εκπαιδευτικοί του Εργαστηριακού Κέντρου (E.K.) Καλαμαριάς, προκειμένου να υλοποιήσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1, με τίτλο “Ο Εξηλεκτρισμός της Αυτοκινητοβιομηχανίας και νέες Επαγγελματικές Δεξιότητες”, με κωδικό προγράμματος 2020-1-EL01-KA102-078457, διάρκειας 7 ημερών.

Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο φορέας υλοποίησης ήταν η εταιρεία MOVEU PROFESSIONAL SERVICES, ο οποίος εξειδικεύεται στον τομέα προγραμματισμού, οργάνωσης και διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα στόχευε στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων πάνω σε θέματα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στην αυτοκινητοβιομηχανία με διάφορους τρόπους: την απλή αντικατάσταση μηχανικών υποσυστημάτων των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, την αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς κινητήρες (υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα), τις διάφορες τεχνολογίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίες, πυκνωτές κ.α.), τα λογισμικά διαχείρισης των συσσωρευτών (Battery Management Systems) και τη διαχείριση ενός μεγάλου όγκου δεδομένων (data rate of 25 Gb/hour) για ένα σύγχρονο όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί όλες αυτές τις τεχνολογίες.

aemifesa.png

Στην κινητικότητα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τους τομείς Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Οι επιμορφωμένοι εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα ηλεκτροκίνησης οχημάτων και πραγματοποίησαν τεχνικές και πολιτιστικές επισκέψεις.

Στόχοι της κινητικότητας των εκπαιδευτικών ήταν η επαγγελματική εξέλιξή και κατάρτισή τους, σε σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και εκπαιδευτικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται σε επαγγελματικούς χώρους, καθώς και η αναβάθμισή της λειτουργίας των εργαστηρίων του Ε.Κ. Καλαμαριάς, με τη μεταφορά πρακτικών από Ευρωπαϊκά περιβάλλοντα εργασίας, εκπαίδευσης, οργάνωσης λειτουργίας και προμήθειας σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού.

Με την κινητικότητα αυτή, το Εργαστηριακό Κέντρο Καλαμαριάς προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες για εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού περιεχομένου των παρεχόμενων σπουδών στους μαθητές/στις μαθήτριες του, καθώς και στην επαγγελματική εξέλιξη του εκπαιδευτικού προσωπικού του, μέσω της βελτίωσης των γνώσεων τους και της απόκτησης δεξιοτήτων πάνω στις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτροκίνησης οχημάτων. Επιπλέον η κινητικότητα αυτή στόχευε στην εδραίωση συνεργασιών με Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς.

mitropolitikos-stathmos-leoforion-barkelwnis-2.jpg

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Επικουρικά το πρόγραμμα θα οδηγήσει στην απόκτηση του εγγράφου Europass Mobility στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του Ε.Κ. Καλαμαριάς που ήταν οι: Ανδρεάδου Κυριακή, Μάντης Αλέξανδρος, Παπαζήσης Κωνσταντίνος, Παρασκελίδης Χαράλαμπος Πασχαλούδης Ευάγγελος, Τσιγγενόπουλος Γεώργιος Φελέκης Ιωάννης, Ψιλλούδη Μαρία.

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα