close search results icon

Διαμονή

Etheres, ένα εναρμονισμένο με τη φυση συγκρότημα στην Άνω Νικητη

Το νέο βιώσιμο, οικολογικά κατασκευασμένο συγκρότημα κατοικιών της Χαλκιδικής.

Etheres, ένα εναρμονισμένο με τη φυση συγκρότημα στην Άνω Νικητη
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Πάνω από το πανέμορφο χωριό της Νικήτης, υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στους Etheres. Εκεί που οι αδερφές Βαρβαρέσου έχτισαν με αγάπη, ενθουσιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική παράδοση, ένα συγκρότημα κατοικιών που είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα.

Οι Etheres απλώνονται εντυπωσιακά, προξενώντας τον θαυμασμό του επισκέπτη - χαμηλά κτήρια διακριτικά εναρμονισμένα με το περιβάλλον με ιδιωτικές πισίνες και κήπους με μεσογειακά βότανα.

etheres-17.jpg
etheres-15.jpg

Σε απόσταση πνοής από τον παραδοσιακό οικισμό της Νικήτης και μόλις 5 λεπτά από την κοντινότερη παραλία, τόσο κοντά και τόσο καλά κρυμμένο για την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Κάθε επισκέπτης έχει το δικό του κήπο και την πισίνα του με εκπληκτικά πανοραμική θέα σε θάλασσα, βουνό και ουρανό. Κάθε λεπτομέρεια είναι μελετημένη ώστε να δημιουργεί μια σπάνια, προνομιακή ατμόσφαιρα που χαλαρώνει, μαγεύει, ταξιδεύει.

etheres-19.jpg

Το DNA της συνολικής αισθητικής της κάθε βίλας είναι εμπνευσμένο από την αρμονία της φύσης. Το δροσερό γκρι τσιμεντένιο δάπεδο ρέει ως τον κήπο που δένει με το χώμα και την πέτρα, η διακόσμηση είναι λιτή αλλά πολυτελής, ενώ όταν πέσει η νύχτα, ο φωτισμός περιγράφει τις όμορφες λεπτομέρειες του συγκροτήματος . Τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για να δένουν με το περιβάλλον, κι έχουν φινιριστεί άψογα. Και ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά της κάθε βίλλας; Η 360 μοίρες θέα, από τον Άθω ως τον Όλυμπο.

etheres-3.jpg

Η κάθε βίλα αρθρώνεται σε δύο επίπεδα - Το ισόγειο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη ανοιχτή κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό και υπνοδωμάτιο και ανοίγει στη σκιερή βεράντα και στην πισίνα με το μεσογειακό κήπο, και στη σοφίτα βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο με εκπληκτική θέα από την τεράστια τζαμαρία του.

etheres-7.jpg
etheres-1.jpg
etheres-6.jpg

Το κτήριο είναι βιώσιμο, οικολογικά κατασκευασμένο και σχεδιασμένο με γνώμονα το low impact living από το αρχιτεκτονικό γραφείο USE ARCHITECTURE. Στα πλαίσια της αειφόρου φιλοσοφίας κατασκευάστηκε βιολογικός καθαρισμός που καθαρίζει με φυσικό τρόπο τα λύματα και μαζί με τη συλλογή βρόχινου νερού επιτρέπει το πότισμα του κήπου χωρίς επιπλέον πόρους.

etheres-2.jpg

Τα υλικά κατασκευής, η τοπική πέτρα, το ξύλο, το σίδερο, συνυπάρχουν αρμονικά με τη φύση ενώ ο μεσογειακός κήπος με τα βότανα, είναι μια συνέχεια του περιβάλλοντος, δίνοντας στον επισκέπτη γαλήνιες στιγμές.

Για να ζήσετε την εμπειρία των αιθέρων αρχικά επισκεφτείτε το www.etheres.gr

etheres-8.jpg

Facebook

https://www.facebook.com/etheresliving

Instagram

https://www.instagram.com/etheres_living/