Featured

Έτσι θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα οι δήμοι της Θεσσαλονίκης

Πού θα δούμε δέντρο 12 μέτρων με 15.000 λαμπιόνια; Ποιος δήμος ξέρει το φετινό... μυστικό δρομολόγιο του Άγιου Βασίλη; Με φως, events - έκπληξη και κοινωνική ευαισθητοποίηση τα φετινά Χριστούγεννα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
έτσι-θα-γιορτάσουν-τα-φετινά-χριστούγ-856512
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει βάλει τις τελευταίες ημέρες τα γιορτινά του, τα καταστήματα ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου επιχείρησαν μέσα από τις βιτρίνες τους και τα πολύχρωμα λαμπιόνια τους να αντιστρέψουν το βαρύ κλίμα στην αγορά.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Χριστούγεννα και την υποδοχή του νέου έτους έχει ξεκινήσει σε όλη την πόλη. Φωτισμένα δέντρα, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μια προσπάθεια για λίγο να αφήσουμε πίσω το «μαύρο» του 2021.

Η parallaxi συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα όσα ετοιμάζουν οι δήμοι, πλην του κεντρικού, του πολεοδομικού συγκροτήματος ενόψει των εορταστικών ημερών.

Καλαμαριά: Δώδεκα μέτρα δέντρο με 15.000 λαμπιόνια

Από την Τετάρτη 13/12 ο Δήμος Καλαμαριάς μπαίνει και επισήμως σε εορταστικούς ρυθμούς. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας (18:30) θα ανάψει το δώδεκα μέτρων δέντρο με τα 15.000 λαμπιόνια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, θα υλοποιηθούν δρώμενα και δράσεις μόνο στον εξωτερικό χώρο της Πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού και του πεζόδρομου της Κομνηνών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από το Σάββατο 18/12 με το έθιμο «Αραπλί», ένα παραδοσιακό δρώμενο σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς «Βορεάδες», ενώ την Κυριακή 19/12 σειρά παίρνουν τα μέλη της μπάντας κρουστών Παρανουέ.

Στις 24/12 η Καλαμαριά θα πλημμυρίσει από χριστουγεννιάτικες μελωδίες της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου, ενώ στις 31/12 την εμφάνιση τους θα κάνουν οι Μωμόγεροι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο «Οι Μίθριοι».

Οι παραπάνω είναι κάποιες ενδεικτικές από τις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμαριάς, αφού οι δράσεις και οι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα είναι σχεδόν καθημερινές!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Δήμος Θέρμης: «Ταξίδι» στη… Βιέννη και κοινωνικό πρόσωπο

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται ήδη οι περιοχές του Δήμου Θέρμης, αφού στις 8/12 άναψε το δέντρο στη Θέρμη και ακολούθησαν ο Τρίλοφος και τα Βασιλικά.

«Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, όπως κάθε χρονιά… αλλά λίγο διαφορετικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Δήμου Θέρμης.

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Βιέννη την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου χάρη στην εορταστική συναυλία του σχήματος Transcription Ensemble «Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη» που διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ) στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Μέρα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης η 19η Δεκεμβρίου. Ένας φιλανθρωπικός αγώνας που διοργανώνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Πολιτική Προστασία Δήμου Θέρμης και το Συμβούλιο Νέων Καρδιάς-Κ. Σχολαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Καρδίας  μεταξύ των παιδικών ακαδημιών του Α.Ο. Καρδιάς, της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου και του Ατρόμητου Πλαγιαρίου. Παιχνίδια, βιβλία, σοκολάτες και διάφορα συσκευασμένα γλυκίσματα για τους μικρούς φίλους που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης.

Πολλές φυσικά και οι παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πολύχρωμα τα φετινά Χριστούγεννα

Φωταγωγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Εύοσμο και Κορδελιό, βάζοντας τις δύο περιοχές και επισήμως σε εορταστικούς ρυθμούς.

Από την Δευτέρα 13/12 ξεκινούν και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30/12.

Με ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα με ψυχαγωγικά και μουσικά δρώμενα, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχεται τα Χριστούγεννα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρόν τους στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3474390836121672&id=1667477686813005

Μουσικές συναυλίες, ψυχαγωγικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, ρομποτική, παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ, Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, και άλλες χριστουγεννιάτικες δράσεις που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, αναμένεται να κάνουν ακόμη πιο ονειρικές τις γιορτινές ημέρες του Δεκέμβρη, σκορπώντας σε όλο το Δήμο χαρά, αισιοδοξία και παιδικά χαμόγελα.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του covid-19.

Από το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει ο παιδικός κινηματογράφος.

Παράλληλα και φέτος θα πραγματοποιηθεί η αγαπημένη δράση «Στέλνω Γράμμα στον Αϊ Βασίλη».

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Δήμος Παύλου Μελά: Μαγεμένα Χριστούγεννα

Ευκαρπία και Πολίχνη έχουν ήδη ανάψει τα δέντρα τους, ενώ σειρά παίρνουν τη Δευτέρα (13/12) η Νικόπολη και (14/12) η Σταυρούπολη. Τα φωτεινά λαμπιόνια συνοδεύονται από τους ήχους των Φιλαρμονικών Ορχηστρών Δήμου Παύλου Μελά και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ», ενώ θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη μετζοσοπράνο Σταματία Μολλούδη.

Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ντεκουπάζ και αφηγήσεις παραμυθιών για τους μικρούς φίλους από τις δημοτικές βιβλιοθήκες.

Στις 24/12 ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους και τις γειτονιές από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά.

Την Παρασκευή 17/12 το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Μαγεμένης Πλατείας (Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης στην Άνω Ηλιούπολη).

«Στη στολισμένη Μαγεμένη Πλατεία του Δήμου Παύλου Μελά με γιορτινό διάκοσμο, θα μπορούν τα παιδιά μας να ξεναγηθούν στο σπίτι του Αη Βασίλη και να στείλουν γράμμα στον σοφό γέροντα από το ταχυδρομείο, να επισκεφθούν το λευκό δάσος, το χριστουγεννιάτικο τραίνο και την πολυθρόνα με τον γιγάντιο Αη Βασίλη.

Ωστόσο, για λόγους δημόσιας υγείας δεν θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκέπτονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τη σελίδα https://magemeni-pili.gr/ η οποία λειτουργεί κανονικά, με ανανεωμένο, πλούσιο υλικό και πολλές γιορτινές εκπλήξεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Χριστούγεννα μαγικά με φως, χαμόγελα και αισιοδοξία

Λάμψη και Χριστουγεννιάτικη μαγεία στις γειτονιές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με χιλιάδες λαμπιόνια, εντυπωσιακό στολισμό και λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία.

Ο προαύλιος χώρος του Δημαρχείου μετατράπηκε και φέτος σε σκηνή βγαλμένη από παραμύθι!

Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και την φάτνη, το πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο τρένο δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς και μεγάλους του φίλους για υπέροχες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίσεις.

Το διάστημα 15-31 Δεκεμβρίου μετακινούμενες ομάδες καλλιτεχνών ξεχύνονται στους δρόμους με χορωδίες, κάλαντα, ήρωες βγαλμένους από παραμύθια, ποδήλατα πλουμισμένα με φωτάκια και live μουσικές.

https://www.facebook.com/pilea.hortiatis/posts/4597726293645479

Χαρούμενες μελωδίες και τα παραδοσιακά κάλαντα την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις φιλαρμονικές του Δήμου μας που θα επιβαίνουν επάνω σε δύο ανοιχτά λεωφορεία για να φτάσουν και να ακουστούν σε κάθε γωνιά του δήμου.

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη έμαθε το φετινό… δρομολόγιο του Άγιου Βασίλη που θα συγκεντρώσει τα γράμματα των μικρών παιδιών με στόχο να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους.

16/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος 17:00 έως 19:00 17/12 στο Πέτρινο Πολιτιστικό Πυλαίας 17:00 έως 19:00 20/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Χορτιάτη 17:00 έως 18:30 20/12 στην Παιδική Χαρά της Εξοχής 18:30 έως 19:30 21/12 Πολιτιστικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου (έναντι Πάρκου Αγ.Ακακίου) 17:00 έως 18:30 21/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλύρου 19:00 έως 20:30

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας

Πολύχρωμα λαμπιόνια, φωτεινά αστέρια, μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες και λαμπερά χριστουγεννιάτικα δέντρα συνθέτουν το εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας σε όλες τις Κοινότητες στολίζονται πλατείες, κτίρια, κεντρικοί δρόμοι και κεντρικά σημεία και φωταγωγούνται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας και χαράς.

«Φέτος, δυστυχώς δεν μπορέσαμε εξαιτίας της πανδημίας να υλοποιήσουμε τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που είχαμε προγραμματίσει. Η υγεία όλων μας προέχει και πρέπει με κάθε τρόπο να την διαφυλάξουμε. Δημιουργούμε όμως στον Δήμο μας χαρούμενο εορταστικό κλίμα. Στολίζουμε με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τις Κοινότητες, μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλον τον κόσμο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

https://www.facebook.com/MunicipalityOraiokastro/posts/1363397377423566

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Φωτεινά και… διαδικτυακά τα φετινά Χριστούγεννα

Μικρά και μεγάλα φωτισμένα καράβια, φάτνες και σπιτάκια του Αη Βασίλη, επιβλητικές τρισδιάστατες, επιδαπέδιες φωτισμένες φιγούρες από Άγιους Βασίληδες, αρκούδους ντυμένους αγιοβασιλιάτικα, αερόστατα και χριστουγεννιάτικες μπάλες, φωτισμένες νιφάδες χιονιού, άρπες και άνθη του χειμώνα σε επιστύλια, φωτίζουν από τις 25 Νοεμβρίου κάθε γωνιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δωρεάν διαδικτυακές δράσεις από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων, με αφηγήσεις παραμυθιών και δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών, τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Χριστούγεννα στο φως

Με το παραπάνω σύνθημα και τον δήμο να έχει ήδη φωταγωγηθεί με λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, Αμπελόκηποι και Μενεμένη έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες σε εορταστικούς ρυθμούς, ενώ στις 15/12 ακολουθεί και το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Επταλόφου στις 19:00.

Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά events στο πλαίσιο των ημερών και παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τηρώντας όλα τα μέτρα και τις επίσημες οδηγίες για την προστασία από τη μετάδοση του Covid-19.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Δήμος Θερμαϊκού: Θεατρικά Χριστούγεννα

Δείτε επίσης…

Χριστουγεννιάτικη επανεκκίνηση με αστερίσκους στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα