Parallax View

Εύοσμος: Μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση και οι πρώτες ασχήμιες

Ένα γήπεδο «στολίδι», το θέμα της ατομικής ευθύνης και οι «ναι, αλλά για τα χόρτα δεν λέτε»

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
εύοσμος-μια-εντυπωσιακή-μεταμόρφωση-903054
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αρκετή κουβέντα ξεσήκωσε στα social media, αλλά και στις γειτονιές των δυτικών συνοικιών, οι όμορφες αν μη τι άλλο εικόνες από τα πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα μπάσκετ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Ειδικότερα η νέα όψη που έχει αποκτήσει το γήπεδο στο πάρκο Κριεζώτου, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παραπέμπει σε εικόνες από αντίστοιχους χώρους που βλέπουμε από το εξωτερικό.

Οι παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της χορηγικής δράσης στήριξης του αθλητισμού της Milko της Δέλτα Α.Ε, περιλαμβάνουν τη ριζική ανακατασκευή του γηπέδου, την τοποθέτηση νέων μπασκετών, την κατασκευή περίφραξης και την επένδυση του δαπέδου, στο οποίο φιλοτεχνήθηκε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχέδιο με την επιμέλεια του Graffiti artist Same84.

Στους ίδιους χρωματικούς τόνους είναι πλέον και οι κερκίδες, ενώ στην πίσω πλευρά του γηπέδου οι δύο κοινόχρηστοι χώροι εξοπλίστηκαν με υπαίθρια καλλισθενικά όργανα γυμναστικής.

kriezwtoy-parko-ghipedo1.jpg

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε αφεθεί στη μοίρα του για πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνταν καθημερινά από πολλά παιδιά.

Και η νέα του εικόνα είναι η αλήθεια ότι έχει προκαλέσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια σε μικρούς και μεγάλους, αλλά έχει ανοίξει και μια μεγάλη συζήτηση.

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες γύρω από το πάρκο Κριεζώτου, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα δυσάρεστο περιστατικό που φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα, μας μεταφέρουν ότι έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών στα οποία παιδιά και γονείς αφήνουν τα σκουπίδια τους παρατημένα στις εξέδρες όταν αποχωρούν από το υπαίθριο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει κάδος. 

Όπως σημειώνουν όμως, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο κάδος είναι αδιανόητο κάποιοι ασυνείδητοι να αμαυρώνουν την εικόνα ενός «στολιδιού» και φυσικά ενός δημόσιου χώρου, αντί να μαζεύουν τα σκουπίδια τους σε μια σακούλα, αντί να τα παρατούν όπου βρουν.

kriezwtoy-parko-ghipedo2.jpg

Ελπίζουν (και εμείς μαζί με αυτούς) να επρόκειτο απλώς για μεμονωμένο περιστατικό, αν και απορούν πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο να συμβαίνει από γονείς και τι παραδείγματα περνούν στα παιδιά τους.

Και όπως σε όλες τις περιπτώσεις που κάτι καινούργιο εμφανίζεται κάπου στην πόλη και από πίσω βρίσκεται μια δημοτική αρχή ή η συνεργασία της με ιδιώτη, ανοίγει η κουβέντα για τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας που παραμένουν άλυτα.

Στην προκειμένη περίπτωση, τόσο στα πηγαδάκια εκείνων που επισκέπτονται τα ανακαινισμένα γήπεδα, όσο και στα σχόλια που κυκλοφορούν στα social media, οι πολίτες επισημαίνουν την άσχημη εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε διάφορα σημεία του δήμου και ιδιαίτερα προς την Τρίτση, τον Περιφερειακό και άλλα πάρκα της περιοχής, εξαιτίας των χόρτων που δεν έχουν κοπεί.

kriezwtoy-parko-ghipedo3.jpg

Γονείς για μια ακόμα φορά εκφράζουν παράπονα και για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Εύοσμο, κυρίως για την παιδική χαρά και τις κούνιες που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Φυσικά δεν λείπουν η εσωστρέφεια και τα σχόλια περί διαχωρισμού Ευόσμου – Κορδελιού και δημότες διαφορετικών κατηγοριών.

Όπως τέλος και εκείνοι που τα βλέπουν όλα μονίμως «μαύρα» που ακόμα και τέτοιες όμορφες παρεμβάσεις τις θεωρούν «φιγούρα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα