Design

2021: Όλος ο κόσμος υμνεί αυτά τα 10 murals

Αυτές είναι οι 10 πιο φαντασμαγορικές τοιχογραφίες για το 2021. Σκρόλαρε προς τα κάτω για να δεις τα κομψοτεχνήματα του 2021. 

Parallaxi
2021-όλος-ο-κόσμος-υμνεί-αυτά-τα-10-murals-853096
Parallaxi

Aπό εντυπωσιακά murals σε εγκαταλελειμένα σπίτια μέχρι αριστουργηματικοί πίνακες τοιχογραφίας σε πλοία, οι καλλιτέχνες του δρόμου έχουν βρει μοναδικούς και εντυπωσιακούς τρόπους για να ομορφύνουν το περιβάλλον τους με αναφορές στην ιστορία του παρελθόντος.

Αυτές είναι οι 10 πιο φαντασμαγορικές τοιχογραφίες για το 2021. Σκρόλαρε προς τα κάτω για να δεις τα κομψοτεχνήματα του 2021. 

115-FOOT WATER TOWER MURAL OF BIRDS, Gien Γαλλία του TAQUEN

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taquen (@taquen)

Φωλιασμένη κατά μήκος του ποταμού Λίγηρα στη Γαλλία, η πόλη Gien έχει ένα νέο ορόσημο χάρη στις δεξιότητες του καλλιτέχνη του δρόμου Taquen, ο Ισπανός καλλιτέχνης πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες τον Ιούλιο μεταμορφώνοντας μια από τις τρεις δεξαμενές νερού της πόλης σε έργο τέχνης. Αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό μνημείο που χρησιμοποιεί τη λεπτή χρωματική παλέτα του καλλιτέχνη για να ενσωματώσει μια ποικιλία πουλιών στην τσιμεντένια πρόσοψη.

MURAL PORTRAIT (INSPIRED BY EGYPT SARAI) στο Τρινιδαντ της Βραζιλίας του FÁBIO GOMES TRINIDADE

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης του δρόμου Fábio Gomes Trindade συνδυάζει τη ζωγραφική και τη φύση για να δημιουργήσει μοναδικά έργα που ολοκληρώνονται μόνο όταν τα δει κανείς μαζί. Με τη βοήθεια κλαδιών δέντρων που κάθονται πάνω από τις ζωντανές τοιχογραφίες του, δημιουργεί πορτρέτα όπου υπάρχει μόνο το μέρος του κεφαλιού από το μέτωπο έως το σαγόνι καθώς τα μαλλιά των πορτρέτων αποτελούνται από κλαδιά ή ανθισμένα φυτά. Ένας έξυπνος και γοητευτικός τρόπος να συνδυάσει κανείς στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος με το φυσικό.

20-STORY MURAL ENTITLED SHAUQUETHQUEAT’S EUTROCHIUM της MONA CARON

Η τοιχογραφία Shauquethqueat’s Eutrochium, που ανατέθηκε από το Jersey City Mural Arts Program, της Mona Caron απεικονίζει ένα φυτό που είναι εγγενές στην τοποθεσία που ονομάζεται Eutrochium. Η Caron αιχμαλωτίζει ένα από αυτά τα αγριολούλουδα με εξαιρετική λεπτομέρεια και το τοποθετεί σε ένα έντονο μαύρο φόντο που ενισχύει την κόκκινη και πράσινη παλέτα του φυτού. Με αυτόν τον τρόπο, η μορφή του πίνακα θυμίζει vintage βοτανικές εικονογραφήσεις.

OTAKIAGE IN KYUSHU, Ιαπωνία του ONEQ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONEQ (@negiyakisoba)

Μεγαλώνοντας σε μια παραθαλάσσια πόλη στο ειρηνικό νησί Kyushu στη Νοτιοανατολική Ιαπωνία, η θάλασσα ήταν μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης και άνεσης για τον Ιάπωνα καλλιτέχνη ONEQ. Γι’ αυτό επέλεξε την πλευρά ενός παλιού εγκαταλειμμένου πλοίου ως μνημειώδη καμβά της για ένα πρόσφατο έργο τοιχογραφίας της.

 GUTTER PARADISE MURAL IN LOS ANGELES, CA της ADELE RENAULT

Η καλλιτέχνης Adele Renault με έδρα το Λος Άντζελες χρησιμοποιεί περιστέρια που κατοικούν στην πόλη ως μούσα για καλειδοσκοπικές τοιχογραφίες με λεπτομερή φτερά. Η συνεχιζόμενη σειρά, που ονομάζεται Gutter Paradise, διακοσμεί τις προσόψεις των κτιρίων σε όλο τον κόσμο με χαρούμενα χρώματα και σχήματα.

MIRROR LAND MURAL IN OLSZTYN, Πολωνία του PENER

Ο Πολωνός καλλιτέχνης Bartek Świątecki, γνωστός και ως Pener, είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους για να μεταμορφώσουν τις προσόψεις των κτιρίων σε δημόσια έργα τέχνης. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την τελευταία του τοιχογραφία στο Olsztyn της Πολωνίας. Με τον τίτλο Mirror Land, αυτός ο ζωντανός, γαλαζοπράσινος πίνακας απεικονίζει μια μαγευτική συγχώνευση γεωμετρικών σχημάτων και επιπέδων.

LACE MURAL IN BRITTANY, Γαλλία της NESPOON

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NeSpoon (@nes.poon)

Η Πολωνή καλλιτέχνης του δρόμου NeSpoon είναι γνωστός για τη δημιουργία τοιχογραφιών που βασίζονται σε λεπτεπίλεπτα σχέδια δαντέλας αντίκες. Και τώρα, έφερε το μοναδικό της στυλ σε μια μικρή πόλη στη γαλλική Βρετάνη. Ζωγραφίζοντας για το In Cité, Festival écologique d’Arts Urbains, η NeSpoon μεταμόρφωσε την πρόσοψη ενός κτιρίου σε ένα εκπληκτικό έργο τέχνης.

TRANSLUCENT “CLOTH” MURAL IN GRENOBLE, Γαλλία της ROSIE WOODS

Η καλλιτέχνης του δρόμου Rosie Woods με έδρα το Λονδίνο δημιουργεί υποβλητικά έργα που ρέουν στους τοίχους όποιας πόλης επισκέπτεται. Περνώντας στη γραμμή μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης, οι συνθέσεις της μοιάζουν με πολύχρωμα υφάσματα που ξεχειλίζουν στην αρχιτεκτονική. Και επιλέγοντας ζωντανές αποχρώσεις, η Woods επιτρέπει στις τοιχογραφίες της να σκάνε και να μεταμορφώνουν αμέσως το περιβάλλον.

LARGE-SCALE COLLAGE MURAL IN DALLAS, TEXAS του TRISTAN EATON

Ο σχεδιαστής, εικονογράφος και καλλιτέχνης του δρόμου Tristan Eaton είναι ίσως πιο γνωστός για τις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του που συναντάμε σε πόλεις σε όλο τον κόσμο—συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και της Σαγκάης. Σε μια από τις τελευταίες του δημιουργίες, ο καμβάς του Eaton ήταν ένα κτίριο 8.500 τετραγωνικών μέτρων που ονομάζεται The Stack στην καρδιά του Ντάλας, στην ιστορική γειτονιά Deep Ellum του Τέξας.Η τεράστια τοιχογραφία μιας μαύρης καουμπόισσας παραπέμπει στις ρίζες του Deep Ellum ως το ποικίλο κέντρο της μουσικής, της τέχνης και της ψυχαγωγικής σκηνής της πόλης

COLORFUL MURAL OF A FLYING BIRD IN BUENOS AIRES, Αργεντινή της SILVA

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fio Silva (@fio.silva)

Η καλλιτέχνης Fio Silva διακοσμεί τις προσόψεις των κτιρίων με εξαιρετικές απεικονίσεις πουλιών που πετούν στα ύψη των θυελλωδών ουρανών «Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω οργανικές και κινούμενες φιγούρες», λέει η Silva στο My Modern Met.  

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα