Featured

Ο επίλογος της Τρίτης: Στηρίξτε τους Έλληνες καλλιτέχνες

Ο Ακης Σακισλόγλου αναλύει τους στίχους του ολοκαίνουργιου τραγουδιού του Βαγγέλη Μαρινάκη και αποκαλύπτει πώς θα απαντήσει καλλιτεχνικά ο Ιβάν Σαββίδης.

Άκης Σακισλόγλου
ο-επίλογος-της-τρίτης-στηρίξτε-τους-έλ-718336
Άκης Σακισλόγλου

Είναι να απορείς πάντως με αυτούς τους καλλιτέχνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νέος στιχουργός που κάνει τα πρώτα του βήματα γράφοντας τραγούδια για τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Ο Πειραιώτης στιχουργός, αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό πολλά προβλήματα. Από το ότι προσπάθησαν να τον μπλέξουν σε δικαστήρια μέχρι το ότι υπερασπίστηκε ανοιχτά και επώνυμα το κόμμα που ψηφίζει στρέφοντας τα βέλη των αντιπάλων του επάνω του.

Και πως αντέδρασε στο πρώτο τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε; Με στίχους σαν κι αυτούς: «Στο μυαλό στο κορμί, στις απόκρυφες στιγμές και στη χαμένη λογική / στο φιλί σου, στην αγκαλιά σου στην κατάρα και ευχή / θα καούμε όλοι μαζί». Καταλάβατε την «πίεση» που βγάζει ο καλλιτέχνης; Μπορεί να διευθύνει τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (στο Mega λένε πως είναι υπεύθυνος προγράμματος), μπορεί να έχει δεκάδες πλοία στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, να έχει έναν Ολυμπιακό πρωταθλητή και στους 32 της Ευρώπης αλλά… ο ερωτισμός, το πάθος, η έλξη της αμαρτίας, δε χάνονται ποτέ γιατί «καλλιτέχνης θα πει μοναξιάς φυλακή και της πίκρας κανάλι» (όχι ψέμματα, αυτό είναι Σφακιανάκης).

Το καλό με την στιχουργική πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι ο Ολυμπιακός και να αποκλειστεί από την Ευρώπη, μπορεί να πάρει την Γιουροβίζιον. Το κακό είναι πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, θα πρέπει να ανακαλέσει τη στήριξή του στον Βαγγέλη γιατί ορθόδοξη πίστη και «απόκρυφες στιγμές / κατάρες και ευχές» και «θα καούμε όλοι μαζί»… δεν συν-άδουν (#διπλής).

Μετά την ανακοίνωση, λοιπόν, της Νατάσας Θεοδωρίδου ότι το τραγούδι της με τίτλο «Εξαψη» έχει γραφτεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ο οποίος, σύμφωνα με τη Νατάσα, γράφει γενικώς εδώ και χρόνια), ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει καλλιτεχνική απάντηση. Σύντομα θα ανακοινώσει συνεργασία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη κυκλοφορώντας 12 τραγούδια του Πόντου. Η Parallaxi εξασφάλισε ήδη έναν στίχο από τη δουλειά αυτή: «Ελα να δεις την Τούμπα μας γεμάτη / κάλλιο να είμαι Πόντιος και μ’ ένα μάτι…»

Ενας άλλος φίλος του Βαγγέλη, ο Αδωνις, σήμερα ανέκρουσε πρύμναν μετά τις χθεσινές προκλητικές του δηλώσεις ότι παίρνει ευχαρίστως όλα τα κλειδιά των μαγαζιών της εστίασης. Τώρα λέει ότι θα φροντίσει να βγει επιδοτούμενο πρόγραμμα στήριξης μόνον για τις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Τώρα μάλλον δεν είναι ευνοημένοι και κακομαθημένοι οι άνθρωποι στην εστίαση. Σε 24 ώρες άλλαξε γνώμη ο υπουργός. Για να καταλάβετε το επίπεδο των πολιτικών επιχειρημάτων.

Ενα άλλο θέμα για το οποίο οφείλουν οι κυβερνώντες να αλλάξουν γνώμη είναι η λειτουργία των Λυκείων στις «κόκκινες περιοχές», οι οποίες, αν σκεφτείς ότι η μία είναι η Αθήνα, αποτελούν πολύ μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας. Πως είναι δυνατόν κάποιοι μαθητές τρίτης Λυκείου να ετοιμάζονται για εξετάσεις πηγαίνοντας κανονικά στα σχολεία τους και βλέποντας από κοντά τους καθηγητές τους και άλλα να συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση; Για ποιες ίσες ευκαιρίες στις εξετάσεις μιλάμε;

Και κλείνουμε νιώθοντας ακόμα μια φορά «Κασσάνδρες» που προμαντεύουν την καταστροφή. Διαβάσατε σήμερα τον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη; 126 νέες μολύνσεις έχει η πόλη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πως δε συμβαίνει τίποτα; Και με δεδομένο τον εντοπισμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα μέρη μας; Γιατί δε μιλάει κανείς; Γιατί δε φωνάζει ένας: «Κλείστε τα όσο είναι νωρίς. Δεύτερη πληγή σαν του Νοεμβρίου, δε θα καταφέρουμε να την κλείσουμε…»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα