Greek Artists’ Hub – Τέχνη στην εποχή της καραντίνας
Η προσπάθεια που επιχειρεί να αναδείξει καλλιτέχνες που αναζητούν περισσότερους τρόπους για να γνωστοποιήσουν τη δουλειά τους, σε μία περίοδο που αυτό γίνεται δύσκολο
Οι Greek Artists’ Hub είναι μία διαδικτυακή ενότητα Ελλήνων καλλιτεχνών. Το Hub συνδέει Έλληνες καλλιτέχνες παγκοσμίως, συστήνοντας τους σε λοιπούς καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης.
Κατά της διάρκεια της πρώτης καραντίνας, ή καραντίνα 1.0 όπως χαρακτηριστικά την αναφέρουν τα μέλη του Hub, γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μίας ομάδας της συγκεκριμένης θεματικής, αφού οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα πάγωσε για μεγάλο διάστημα.
Οι καλλιτέχνες που προωθούνται μέσω της κοινότητας δημιουργούν έργα διαφορετικών μέσων και στυλ με σκοπό την ανάδειξη ποικίλων τεχνοτροπιών και θεματικών. Μέσω του περιεχόμενου που παράγεται στο Hub, επιδιώκεται μια εις βάθος προσέγγιση των καλλιτεχνών και της συνολικής δουλειάς τους, με σκοπό την αναπαραγωγή ενός κατόπτρου του οράματος τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι δραστηριότητες της σελίδας απαρτίζονται από την προώθηση και προβολή καλλιτεχνών, επιμελητών και εκθέσεων για την ανάδειξη μοντέρνων Ελλήνων καλλιτεχνών που έχουν σημαδέψει και πλάσει την σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.
Παράλληλα, διοργανώνονται σύντομες διαδικτυακές εκθέσεις στο Instagram, με απώτερο σκοπό την πραγματοποίηση μίας φυσικής έκθεσης όταν και πάλι οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Κατερίνα Καγιαλή, απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο έχοντας εμπειρία από γκαλερί της πρωτεύουσας της Βρετανίας, αλλά και της Ελλάδας, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη δράση του εγχειρήματος στην Parallaxi. Η ίδια, μεταξύ άλλων, επιμελείται τις περιγραφές που συνοδεύουν τις φωτογραφίες των καλλιτεχνών, ύστερα από μελέτη του καλλιτεχνικού τους έργου και του ύφους τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας οι Greek Artists Hub πραγματοποίησαν τρία challenges με διαφορετικές θεματικές. Το πρώτο αφορούσε τον χρόνο, το δεύτερο τους εσωτερικούς χώρους και το τρίτο το ανθρώπινο σώμα. Στόχος ήταν να ενισχυθεί η δημιουργία του εικαστικού έργου και παράλληλα να αναδειχθούν καλλιτέχνες που αναζητούν περισσότερους τρόπους για να γνωστοποιήσουν τη δουλειά τους, σε μία περίοδο που αυτό γίνεται δύσκολο. Με την διακοπή των εκθέσεων και των event το μόνο που μένει για όλους είναι ο χώρος του διαδικτύου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μέσω προσωπικών συζητήσεων με μέλη της σελίδας επιχειρείται να μελετηθεί ο αντίκτυπος που έχουν οι δράσεις αυτές στο ευρύ κοινό. Φάνηκε λοιπόν ότι καλλιτέχνες και φιλότεχνοι γνωρίζουν και παρακολουθούν άλλους καλλιτέχνες, ενώ μάλιστα κάποιοι χρήστες δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη της έντονης ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Μέχρι στιγμής έχουν αναδειχθεί περίπου 270 καλλιτέχνες και φυσικά είναι στόχος του όλου εγχειρήματος ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.