Featured

I love this job: Δυο νεαροί στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν τα απόλυτα μίνιμαλ ρούχα

O Τάσος και η Χριστίνα με έδρα τη Θεσσαλονίκη δημιουργούν ρούχα αλλιώτικα για όλους βάζοντας τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα

Στέλλα Παϊσανίδη
i-love-this-job-δυο-νεαροί-στη-θεσσαλονίκη-σχεδιά-718139
Στέλλα Παϊσανίδη
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”

Ένα σωρό ρούχα κυκλοφορούν στην αγορά και μπορούμε πλέον εύκολα να τα αποκτήσουμε κάθε στιγμή online. Το θέμα είναι τι ποιότητας και είδους ρούχα παραλαμβάνουμε τελικά, πόσο αλλιώτικα είναι από τη «μάζα» και πόσο μας αντιπροσωπεύουν.

Για καλή μου τύχη, το μάτι μου έπεσε τυχαία πρόσφατα στις δημιουργίες δύο νεαρών αδερφών, των Τάσου και Χριστίνας Τσάδαρη, υπερτονίζοντας πως ακόμα και σήμερα, οι καθαρές μίνιμαλ γραμμές μπορούν σαφέστατα να ξεχωρίσουν.

Ο Τάσος Τσάδαρης
Η Χριστίνα Τσάδαρη

«Το στιλ των ρούχων μας είναι ευκολοφόρετο για όλες τις περιστάσεις», μου λένε ο Τάσος και η Χριστίνα που σχεδιάζουν τα ρούχα της εταιρείας τους “Para Todos” με έδρα τη Θεσσαλονίκη και συμπληρώνουν:

«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε αυστηρά για το PARA TODOS είναι φυσικά νήματα καθόλου συνθετικά και φιλικά προς το περιβάλλον όπως βαμβακερά, μάλλινα και λινά».

para todos 9
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”

Μάλιστα, οι δυο τους δεν κρύβουν την αδυναμία που έχουν στα παντελόνια τους, τα οποία έχουν υπέροχη εφαρμογή σχεδόν σε όλους τους σωματότυπους, τα παλτό τους και όλα τους τα λινά.

Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”

Δεδομένη η επιτυχία τους, σκέπτομαι. Τα λόγια των παιδιών μου υπενθυμίζουν συνάμα και το εξής: Δίχως μεράκι και αγάπη για εκείνο που κάνεις, επιτυχία δε βλέπεις.

«Για εμάς η μόδα από ότι καταλάβατε είναι η καθημερινότητά μας, η δουλειά μας και ολόκληρή μας η ζωή. Γενικά πιστεύουμε ότι μόδα είναι οτιδήποτε το οποίο φοράς καθημερινά νιώθεις καλά και άνετος με τον εαυτό σου και το πλασάρει ο καθένας όπως θέλει, σίγουρα πάντως δεν είναι κάτι ακριβό το οποίο πρέπει να το έχεις για να είσαι μέσα στην μόδα», σημειώνουν επίσης ο Τάσος και η Χριστίνα με λαχτάρα για ζωή και δημιουργία.

Ίσως γι’ αυτό κιόλας η εταιρεία τους βρίσκεται σε άνθιση ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Βεβαίως, οι δύο σχεδιαστές ξεκαθαρίζουν: «Δε θα πούμε όμως πως αν δεν υπήρχε όλο αυτό δεν θα τα πηγαίναμε και πολύ καλύτερα. Η πανδημία μας έχει επηρεάσει πιο πολύ λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε το αύριο και πώς θα τελειώσει όλο αυτό ώστε να ξέρουμε πώς θα κάνουμε τα επόμενα βήματα μας σαν εταιρία και το ότι ο κόσμος είναι αρκετά τρομαγμένος και κλεισμένος μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει ψώνια σε σχέση με μια φυσιολογική περίοδο».

Όντες 3η γενιά στο χώρο της μόδας από το 1973 με πρωτοστάτη τη γιαγιά τους Αναστασία Λεμόνα, έπειτα τους γονείς τους Γιάννη και Έφη Τσάδαρη, τόσο ο Τάσος και η Χριστίνα όσο και η αδερφή τους Στέλα, που ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την εικόνα του brand, γνώριζαν από πολύ μικροί πως ήθελαν να ασχοληθούν με το χώρο της μόδας.

Σήμερα, το εγχείρημά τους αποτελεί άξιο αναφοράς για έναν ακόμη λόγο. Παρότι από την Αθήνα, τα ταλαντούχα αδέρφια έκαναν ένα μεγάλο βήμα, υλοποιώντας τα σχέδια για το “Para Todos” στη Θεσσαλονίκη παρά στην πρωτεύουσα.

«Η Θεσσαλονίκη λειτουργεί για εμάς ως πηγή έμπνευσης γιατί ούσα μικρή, αν βγεις μια βόλτα και παρατηρήσεις τον κόσμο και τον παλμό του μπορείς εύκολα να καταλάβεις τις ανάγκες του. Έτσι σε συνδυασμό με την έμπνευσή μας και τα ταξίδια μας ολοκληρώνουμε τις επόμενες collection μας», λένε.

Ο Τάσος Τσάδαρης επί τω έργω.

Η καινούρια collection Spring/Summer 21’ των παιδιών χαρακτηρίζεται όπως πάντα με τις καθαρές μίνιμαλ και Japanese γραμμές τους.

Φυσικά, θα έχει ως συνήθως μαύρο, λευκό, το χρώμα της σεζόν και πάρα πολλά αέρινα λινά για το καλοκαίρι.

Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”

Τα νέα αυτά ρούχα όπως και ρούχα από προηγούμενες collection κατασκευάζονται στη βιοτεχνία των παιδιών, στη Θεσσαλονίκη, η οποία ράβει αποκλειστικά για το brand.

Ρούχα, λοιπόν, με μια πολύ ξεκάθαρη γραμμή, για όλους- όπως άλλωστε σημαίνει η λέξη “Para Todos”. Ρούχα χωρίς παρεκκλίσεις θα έλεγε κανείς.  Γι’ αυτό ο Τάσος και η Χριστίνα δε διαφωνούν καθόλου, παρά τους ενδοιασμούς που ενδεχομένως έχουν κατά καιρούς.

Επιρροή των δύο αδερφών πολλοί σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους ο εξαιρετικός Yohji Yamamoto και ο ιδιαίτερος Rick Owens.

Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”
Εικόνα: Από τη νέα συλλογή του “Para Todos”

Ως δύο φρέσκα παιδιά με όνειρα, φιλοδοξίες και πολλή αγάπη για το αντικείμενό τους εντυπώνονται τελικώς στο μυαλό μου ο Τάσος και η Χριστίνα. Επιπλέον, ως δυο παιδιά που έχουν για τα καλά αντιληφθεί πως μόδα δεν είναι δα οι υπερβολές ή οι άσκοπες προσθήκες σε ένα κομμάτι ρούχο, μα η απλότητα που είναι, άλλωστε, από μόνη της ικανή να κλέβει κάθε φορά τις εντυπώσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εύχομαι κάθε επιθυμία τους να γίνει πράξη και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία όπως αυτή που βιώνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη!

Λίγα λόγια για το Para Todos

Το PARA TODOS είναι ένα ελληνικό Brand που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 με βάση τη Θεσσαλονίκη, η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Τάσος, η Στέλα και η Χριστίνα Τσάδαρη θέλησαν να φτιάξουν ένα καθημερινό brand το οποίο θα είναι για όλους. Ο Τάσος και η Χριστίνα είναι οι σχεδιαστές του brand, ενώ η Στέλα ασχολείται με τα social και την εικόνα του brand.

Ποιος είναι ο Τάσος Τσάδαρης

para todos 14

Ο Τάσος Τσαδαρης γεννήθηκε το 1988. Είναι Creative Director του PARA TODOS και σπούδασε Fashion Design στο Λονδίνο από το 2007 μέχρι το  2011. Αφότου τέλειωσε τις σπουδές του γύρισε στη Θεσσαλονίκη, το 2013 άνοιξε μια βιοτεχνία και ίδρυσε ένα brand με όνομα Saint’s Menswear, το οποίο λειτουργούσε μέχρι το 2016. Έπειτα με τις αδερφές του Στέλα και Χριστίνα ίδρυσε το PARA TODOS το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα με βάση τη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι η Χριστίνα Τσάδαρη

para todos 15

Η Χριστίνα Τσάδαρη γεννήθηκε το 1996. Είναι Production Manager και Creative Director του PARA TODOS. Σπούδασε  Fashion Design στη Θεσσαλονίκη από το 2014 μέχρι το 2016. Όταν τελείωσε τις σπουδές της δημιούργησε μια σειρά γυναικείων ρούχων με όνομα CT Fashion Designer, η οποία λειτούργησε μέχρι το 2017. Έπειτα με τα αδέρφια της, Τάσο και Στέλα ίδρυσε το PARA TODOS.

*Αυτή την στιγμή μια μεγάλη κίνηση συντελείται από τον Τάσο, τη Χριστίνα και τη Στέλα, να ανοίξουν ένα flagship store και πρότυπο franchise στο κέντρο της Αθήνας. Προς το παρόν, όμως, μπορείτε να προμηθευτείτε τα ρούχα των ανωτέρω από συνεργαζόμενους πελάτες χονδρικής, από το showroom στη Θεσσαλονίκη, στη Βασιλέως Ηρακλείου 4 (1ος Όροφος). Εκεί μπορεί ο καθένας να φέρει τα ρούχα στα μέτρα του και εν συνεχεία αυτά να ραφούν επάνω του όπως ακριβώς τον κάνουν να νιώθει άνετα. Οnline αγορές πραγματοποιούνται στο www.paratodos.gr .

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα