Featured

Η οικογένεια που χαρίζει πολλά χαμόγελα στο ελληνικό YouTube!

Τι είναι αυτό που κάνει το Vanessa Mi Channel τόσο ξεχωριστό; Η δημιουργός του ανοίγει την καρδιά της στην Parallaxi.

Νίκος Γκάγιας
η-οικογένεια-που-χαρίζει-πολλά-χαμόγε-739147
Νίκος Γκάγιας

Αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα κανάλι που με κάνει να χαμογελάω κάθε φορά που χτυπάει στο κινητό μου η ειδοποίηση πως ανέβηκε καινούργιο video, αυτό θα ήταν το Vanessa Mi Channel. Η Βανέσσα, μαζί με τον σύζυγο της, τον Γάτσου και τα παιδιά τους ζουν στην Ρόδο και έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν μία μεγάλη παρέα στην κοινότητα του ελληνικού YouTube.

Μέσα από video της καθημερινότητας τους προσπαθούν να κρατήσουν συντροφιά στο κοινό, που τους παρακολουθεί, καθώς και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, με τις οποίες, μάλιστα, πολύς κόσμος ταυτίζεται.

Όμως πως ξεκίνησε αυτό το μαγικό και δημιουργικό ταξίδι για το συγκεκριμένο κανάλι;

«Αρχικά, είχα κάνει εγγραφή το 2013, αλλά το πρώτο βίντεο, το ανέβασα πριν 3 χρόνια. Από μικρό παιδί, πριν καν γνωρίσω τι είναι το YouTube, με την πρώτη μου μηχανή και το πρώτο μου κινητό παρίστανα την δημοσιογράφο. Όπου μας πήγαιναν εκδρομή με το σχολείο, χωρίς να ξέρω την έννοια του vlogging, μίλαγα μόνη μου και έλεγα π.χ Γειά σας, εδώ βλέπουμε ένα σιντριβάνι… Μετέπειτα που είδα πως υφίστανται αυτό που έκανα εγώ στο YouTube, ήθελα να το κάνω. Όμως, πάντα έλεγα στον εαυτό μου, «που ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα, από μοντάζ, κάμερες και εξοπλισμό». Και κάπως έτσι περνούσε ο καιρός.

Τελικά πήρα την απόφαση όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι και ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό γιατί σκέφτηκα πως μπορεί να ταυτιστεί και άλλος κόσμος μαζί μου. Στο πρώτο μου βίντεο μιλούσα για το πως πήρα άσχημα την εγκυμοσύνη και ούσα 7 μηνών πως τελικά είναι κάτι ωραίο.»

Αν κάποιος επισκεφθεί το κανάλι της, σίγουρα θα ανακαλύψει πολλά vlogs, καθώς και travel vlogs, αλλά και πολλά video από διάφορες στιγμές της οικογενειακής καθημερινότητας τους.

«Έμπνευση για μένα είναι αυτό που ζω, η ίδια μου η ζωή. Είναι ότι θα θεωρήσω εγώ ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Είναι εμπειρίες που ούτως ή άλλως θέλω να ζήσω, δηλαδή δεν έχω κάνει κάτι μόνο για το YouTube.

Μου αρέσει πολύ το travel vlog. Μου αρέσουν οι νέες εμπειρίες, μέρη που δεν έχω ξανά δει, φαγητά που δεν έχω ξανά φάει, κουλτούρες που δεν έχω συναντήσει. Και λιγότερο θα έλεγα τα κοινωνικά γιατί με πικραίνουν, γιατί μέσα από τα βίντεο αυτά, αλλά και από την καθημερινότητα μου, συνειδητοποιώ τα κοινωνικά μας θέματα και προβλήματα.»

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Mi (@vanessa._mi)

Όποιος παρακολουθεί το συγκεκριμένο κανάλι, σίγουρα θα έχει αναρωτηθεί, έστω και μία φορά, πως καταφέρνει η Βανέσσα να συνδυάζει τα γυρίσματα/το μοντάζ ενός video με την οικογένεια και τα παιδιά της.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί δεν θέλουμε να παραμελούμε τα παιδιά, ούτε μπορούμε να τα κλειδώσουμε σε ένα δωμάτιο για να επικρατεί ησυχία και να κάνουμε τα γυρίσματα μας. Οπότε κάπως έχουμε βρει μία μέση λύση να συνυπάρχουμε όλοι μαζί, παιδιά και YouTubers γονείς. Γενικά κάνουμε πράγματα μαζί, θα φάμε, θα παίξουμε και όλο αυτό θα συμπεριληφθεί.

Έχουμε κάνει 3 χρονιές vlogmas και καραντινοvlog. Ενώ ήταν κουραστικά, ποτέ δεν είπαμε ότι δεν μπορώ άλλο, τα παρατάω γιατί γνωρίζαμε πως υπήρχε deadline, π.χ ξέρουμε στα vlogmas πως 25 Δεκεμβρίου σταματάει. Μας αρέσει κιόλας, δεν το κάνουμε με το ζόρι. Ο Γάτσου με βοηθάει και στα γυρίσματα και το μοντάζ. Ουσιαστικά όλα μαζί τα κάνουμε, χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα με τίποτα να το κάνω σε καθημερινή βάση.»

«Σαφώς έχω δεχθεί αρνητικά σχόλια, γιατί υπάρχει αυτή η αντίληψη “πως πουλάμε τα παιδιά”, που είναι πολύ υπερβολικό. Πέρα από το γεγονός πως έχουν δει το σπίτι μας, τις φάτσες μας, τι έχουμε φάει, κάποια γενέθλια, κάποια παιχνίδια, δεν ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω. Δηλαδή δείχνω στιγμές από την οικογένεια μου και βλέπεις ότι θα έβλεπες και ότι θα έβλεπε ο καθένας αν ερχόταν επίσκεψη σπίτι μου ή αν με συναντούσε κάποιος τυχαία σε μία παραλία, σε ένα καφέ, σε έναν παιδότοπο. Ως εκεί. Οπότε δεν θεωρώ πως είναι προσωπικά δεδομένα.

Επίσης, δεν έχω δείξει ποτέ άσχημες καταστάσεις των παιδιών. Θέλω όταν μεγαλώσουν και ανατρέξουν στα βίντεο, το μόνο που θα βρουν να είναι παιχνίδι και χαρά. Σε καμία περίπτωση να μην νιώσουν ντροπή ή να τους δημιουργηθεί κάποιο αρνητικό συναίσθημα, παρά μόνο χαρά και ευτυχία για τις όμορφες στιγμές της οικογένειας μας.»

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Mi (@vanessa._mi)

Πριν περίπου έναν χρόνο, το κανάλι της Βανέσσας έπεσε θύμα hacking.

«Δεν ξυπνάς μία μέρα και σε έχουν χακάρει. Αυτό δεν γίνεται. Μιλώντας με έναν άλλο YouTuber, μου είπε «δεν σε χάκαραν, εσύ τους έδωσες τα στοιχεία σου στο πιάτο». Σου έρχεται ένα email, εσύ κατεβάζεις αυτό που σου έστειλαν, έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σου, αλλάζουν τον κωδικό σου και σε χακάρουν. Εμείς στο μεταξύ δεν τα είχαμε προστατευμένα. Το πλήγμα δεν είναι ούτε για τα βίντεο, ούτε για τους συνδρομητές, που τότε ήταν 50.000. Ο Γάτσου είχε ξενυχτήσει, ανάκτησε τον λογαριασμό και είδαμε πως είχαν βάλει άλλους 3-4 διαχειριστές. Και επειδή δεν είχαμε κάποιον να μας βοηθήσει, πιαστήκαμε χέρι-χέρι και πήραμε την απόφαση να διαγράψουμε τον λογαριασμό.

Ήταν πολύ ψυχοφθόρο, αλλά αυτό που μας πίκρανε ήταν το πόσο αφελής ήμασταν, πόσο δεν ψάξαμε και κυρίως πως δεν είχαμε προστατεύσει τη δουλειά μας γιατί από ένα σημείο και μετά έχει γίνει επάγγελμα. Είναι σαν να έχεις μαγαζί και να μην έχεις βάλει συναγερμό. Ενώ είχαμε περάσει πολύ άσχημα, τώρα δεν το σκεφτόμαστε καν. Έχει μείνει μόνο ότι πήραμε ένα μάθημα, διαβάσαμε, προφυλαχτήκαμε, το έχουμε κάνει πιο σωστά. Και επειδή πάντα σκεφτόμαστε θετικά, λέμε καλύτερα που το πάθαμε τότε, παρά να γινόταν πιο μετά.»

Το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου είναι και καλό και κακό, όπως επισημαίνει η Βανέσσα. 

«Κατ’ αρχάς δεν έχεις ρεπό, δηλαδή το μυαλό σου δουλεύει μόνιμα. Να σημειώσεις μία ιδέα, να απαντήσεις σε email, να κοιτάξεις το Instagram. Είναι λίγο δύσκολο με το πρόγραμμα γιατί όταν πας στη δουλειά ξέρεις τις ώρες που εργάζεσαι, ενώ μέσα στο σπίτι σου μπορεί και να ξεχαστείς. Έτσι μπορεί να δουλεύεις λιγότερο, ενώ το μυαλό πάντα είναι σε εγρήγορση. Δεν έχω, όμως, παράπονο. Η αλήθεια είναι δεν θα το άλλαζα με τίποτα και πολύ συχνά ευγνωμονώ τον εαυτό μου και την κολλητή μου, που το έκανα και χαίρομαι πολύ, που έχουμε δημιουργήσει όλο αυτό με τον Γάτσου.»

Συζητώντας για τον ελληνικό YouTube και για τα μελλοντικά της σχέδια, η Βανέσσα θεωρεί πως «υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στην ελληνική κοινότητα του YouTube και αυτό το βλέπω και ως προς τον εξοπλισμό, ως προς το περιεχόμενο και τις ιδέες. Υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια στο ελληνικό YouTube για να δει κανείς.

Τα επόμενα δύο χρόνια θα ήθελα να καταφέρω δύο projects (δεν θα σου πω τι- γελάει), που έχω σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό και δυστυχώς δεν μπορώ λόγω καραντίνας. Τα συγκεκριμένα project θέλουν χώρο και χρόνο. Στόχος μου είναι να μην μείνουμε στα οικογενειακά vlogακια στο σπίτι, όχι πως είναι άσχημα γιατί κρατάμε παρέα σε πολύ κόσμο, αλλά θα ήθελα να πάω και σε κάτι άλλο.»

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCMem3O2Nj8-FtdWBUxroh3A

Instagram: https://www.instagram.com/vanessa._mi/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057856818081

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα