Featured

Πώς ένας λογαριασμός στο Instagram σου μαθαίνει «άχρηστες πληροφορίες»

Ήξερες ότι ο μέσος άνθρωπος ξεκλειδώνει το κινητό του 120 φορές την ημέρα;

Εύα Καβάζη
πώς-ένας-λογαριασμός-στο-instagram-σου-μαθαίν-731608
Εύα Καβάζη

Ήξερες ότι αν έχεις φάει πρόσφατα μπανάνα, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σε τσιμπήσει κουνούπι επειδή τα «τραβάει» έντονα η μυρωδιά; Ή ότι ο μέσος άνθρωπος ξεκλειδώνει το κινητό του 120 φορές την ημέρα; Φαντάζομαι πώς οι περισσότεροι από εμάς απαντήσαμε αρνητικά. Όμως, ένας λογαριασμός στο Instagram σου μαθαίνει καθημερινά «άχρηστες πληροφορίες» για να το παίζεις έξυπνος στην παρέα σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άχρηστες πληροφορίες😂😋 (@axrhstes_plhrofories)

Οι «Άχρηστες πληροφορίες» αποτελούν ένα project που γεννήθηκε στην -πρώτη- καραντίνα από τον Ζοζέφ Βαρότση, παρά τον ένα χρόνο ύπαρξης ο λογαριασμός ξεπέρασε τους 20 χιλιάδες ακόλουθους. Πίσω από τον λογαριασμό «κρύβονται» ο Ζοζέφ, ο Βαγγέλης Αθανασίας και ο ηθοποιός Τάσος Δέδες που υποδύεται τον χαρακτήρα, Dr. Ξ.Ερόλα.

Πώς σου ήρθε η ιδέα για τον λογαριασμό «Άχρηστες πληροφορίες»

Η ιδέα μου ήρθε πέρυσι μόλις ξεκίνησε όλη αυτή η τρέλα που ζούμε με την καραντίνα. Λίγες μέρες πριν τυχαία ένας φίλος μου, μου είπε “Ρε συ τόσες άχρηστες πληροφορίες μας λες κάθε φορά για το οτιδήποτε, βάλ’τες όλες μαζί σε ένα site να τις διαβάζουμε.” Παρόλο που εγώ δεν βιώνω την καραντίνα όπως οι υπόλοιποι γιατί δουλεύω κανονικά, είχα μια εβδομάδα προληπτικά άδεια κι εκεί πάνω στην βαρεμάρα μου θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε και την υλοποίησα. Ουσιαστικά ξεκίνησε για πλάκα δεν περίμενα να έχει τόση απήχηση. Τελικά είμαστε πολλοί που μας αρέσουν οι “άχρηστες πληροφορίες”.

Τελικά υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες;

Δεν θεωρώ καμία πληροφορία πραγματικά άχρηστη. Όλες μπορούν να αξιοποιηθούν κάπου. Είτε για πλάκα είτε για μια σοβαρή συζήτηση είτε για να σε βάλουν σε σκέψεις είτε για να σου δώσουν μια ώθηση για κάτι άλλο αν έχεις φαντασία.

Έχετε δεχθεί αρνητική κριτική για τις πληροφορίες που κάνετε ανάρτηση;

Πολλές φορές έχω δεχθεί αρνητικά σχόλια. Κυρίως από αυτούς που λέω εγώ “διορθωσάκηδες” (δεν υπάρχει τέτοια λέξη δικό μου δημιούργημα). Θέλουν οπωσδήποτε να σε διορθώσουν οι να πούνε δεν είναι έτσι. Έχει τύχει να κάνω λάθος σε post και από κάτω να ευχαριστήσω για την διόρθωση. Σε κάποια όμως θα επιμείνω.

Πρόσφατο παράδειγμα ένα post για την κινεζική γλώσσα. Επέμεναν αρκετοί ότι είναι λάθος επειδή τους το είπε ο καθηγητής τους στα κινεζικά. Ο Έλληνας καθηγητής τους. Ε σ εμένα το είπε Κινέζος. Επικοινώνησα λοιπόν και με κάποιον στην πρεσβεία της Κίνας, γιατί λέω τόσοι το λένε μάλλον θα κάνω λάθος και μου είπαν ότι είναι σωστό. Οπότε κι εγώ δεν ασχολήθηκα παραπάνω και άφησα το post ως είχε και δεκτά κάθε είδους σχόλια εκτός από τα υβριστικά.

https://www.instagram.com/p/CLOjo2kgFAi/?utm_source=ig_web_copy_link

Ποια είναι η διαδικασία πίσω από μία ανάρτηση;

Γενικότερα τις περισσότερες πληροφορίες τις γνώριζα ή τις γνωρίζω και μόλις τις θυμάμαι τις ποστάρω. Αλλά ψάχνω κάθε μέρα στο Internet ή σε βιβλία για διάφορα και το ένα οδηγεί στο άλλο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα