Σχεδόν 1 εκ. κρούσματα-πάνω από 50.000 οι νεκροί-3,9 δις σε περιορισμό

Σοκαριστικοί οι αριθμοί σε όλη τη Γη. 998.047 κρούσματα στον κόσμο. 51335 νεκροί. 208630 αποθεραπευμένοι. 2,78 δισ. κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών υπόκεινται πλέον σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.

Parallaxi
σχεδόν-1-εκ-κρούσματα-πάνω-από-50-000-οι-νεκρ-575690
Parallaxi

Σοκαριστικοί οι αριθμοί σε όλη τη Γη. 998.047 κρούσματα στον κόσμο. 51335 νεκροί. 208630 αποθεραπευμένοι. 2,78 δισ. κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών υπόκεινται πλέον σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού. 26 χώρες απαγορεύουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Νωρίτερα το Γαλλικό πρακτορείο έκανε την παρακάτω αποτίμηση:

Περισσότεροι από 3,9 δισ. άνθρωποι, ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, καλούνται ή εξαναγκάζονται από τα έκτακτα μέτρα που επιβάλλει η κάθε χώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Τα μέτρα αυτά στο σύνολό τους αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισ. ανθρώπους το 2020.

Τουλάχιστον 2,78 δισ. κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών υπόκεινται πλέον σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.   Καμία ήπειρος δεν έχει εξαιρεθεί ενώ η Ερυθραία είναι η τελευταία χώρα που συμπεριελήφθη στον κατάλογο.   Στις περισσότερες περιπτώσεις, ισχύει ότι και στην Ελλάδα, δηλαδή επιτρέπεται τους πολίτες να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, στην αγορά για τα είδη πρώτης ανάγκης, στο φαρμακείο ή στον γιατρό για να φροντίσουν την υγεία τους.

Άλλα εδάφη με τουλάχιστον δέκα με 600 εκατ. κατοίκους ζητούν από τον πληθυσμό τους να παραμείνει στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν αναγκαστικά μέτρα. Αυτή είναι κυρίως η περίπτωση του Μεξικού, των μεγαλύτερων πολιτειών της Βραζιλίας, του Ιράν, της Γερμανίας, της Ουγκάντας και του Καναδά.

Τουλάχιστον 26 άλλα κράτη ή εδάφη, με σχεδόν 500 εκατ. κατοίκους, έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας μη επιτρέποντας τις μετακινήσεις το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.   Η μέθοδος αυτή είναι πολύ διαδεδομένη στην Αφρική (Αίγυπτος, Κένυα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπουρκίνα Φάσο, Μαλί, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Μαυριτανία, Γκαμπόν) και στη Λατινική Αμερική (Χιλή, Γουατεμάλα, Ισημερινός, Δομινικανή Δημοκρατία, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο).   Τέλος, τουλάχιστον επτά χώρες έχουν επιβάλει καραντίνα στις μεγαλύτερες πόλεις τους, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από αυτές.

Αυτό εφαρμόζεται στην Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), στο Ριάντ, στη Μέκκα και τη Μεδίνα (Σαουδική Αραβία), στο Ελσίνκι (Φινλανδία) και στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Οι συγκεκριμένοι οικισμοί έχουν συνολικά πάνω από 30 εκατομμύρια κατοίκους.

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα