Το κορίτσι που απογείωσε τον υγιεινό τρόπο ζωής, κυριολεκτικά με ένα click!

Η Πηνελόπη, με το κανάλι της στο YouTube θα σε κάνει να λαχταρήσεις το ρύζι με μπρόκολο και να λαστρέψεις τους θυσαυρούς της υγιεινής ζωής.

Μυρτώ Τούλα
το-κορίτσι-που-απογείωσε-τον-υγιεινό-τ-741408
Μυρτώ Τούλα

Ποτέ δεν ήμουν fan του υγιεινού τρόπου ζωής, έχω περάσει αμέτρητες φάσεις με το σώμα μου υπήρξα 72 κιλά, υπήρξα και 55. Άπειρα προγράμματα διατροφής, αύξηση βάρους και απώλεια δυο όροι που για μένα είναι τρόπος ζωής και με συνοδεύουν από τα 18 μου. Λατρεύω τους ανθρώπους που θα σε ωθήσουν να πάρεις μία απόφαση, που θα σε παροτρύνουν να αγαπήσεις το σώμα σου, να το αγκαλιάσεις και να το προστατέψεις από όλες τις άχρηστες και βλαβερές θερμίδες και ουσίες που ξέρεις ότι λατρεύεις να καταναλώνεις.

Αγαπώ εκείνους που θα σου δείξουν με μοναδικό τρόπο την ομορφιά του υγιεινού και γευστικού πιάτου. Που θα συνοδεύουν ένα banana bread με την κατάλληλη άσκηση γυμναστικής και τελικά θα σε οδηγήσουν στην σωστή διαχείριση του σώματος σου, του χρόνου σου και την μέγιστη βελτιστοποίηση του εαυτού σου. Για εμένα σε όλη αυτή την μόνιμη αμφισβήτηση που πέρασα με το σώμα μου ένα κορίτσι έπαιξε μεγάλο ρόλο να αντιληφθώ πράγματα και αυτό είναι η Πηνελόπη, με το κανάλι της στο YouTube που σε κάνει πραγματικά να λαχταράς ρύζι με μπρόκολο και avocadotoast.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αναστασιάδου Πηνελόπη (@pinelopi.anastasiadou)

Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο ΑΠΘ πράγμα που της έδωσε σε κάποιο βαθμό και εφόδια που την βοηθούν στην ενασχόληση της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο για επιπλέον ενασχολήσεις, στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει πολύ να μαγειρεύει δημιουργικά, να κάνει χειροτεχνίες και μοντέρνα καλλιγραφία (όπως να φτιάχνει ετικέτες για τα βαζάκια της κουζίνας!) Όταν ξεκίνησε το κανάλι της στο YouTube Δεν γνώριζε πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχει τόσος κόσμος που θα παρακολουθεί την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Δεν δημιούργησε τον λογαριασμό της με επαγγελματικές βλέψεις. Ή μάλλον, με καθόλου βλέψεις. Ήθελε απλώς να πει όσα είχα μέσα της σε όσους είχαν διάθεση να ακούσουν, κι ας ήταν 100 άτομα.

”Ξεκίνησα το YouTube στα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό, απλά για να μοιράζομαι πράγματα που μου αρέσουν ή με απασχολούν. Εξάλλου τότε δεν γνώριζα καν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρης απασχόλησης επάγγελμα. Κάποια μέρα άνοιξα το ζήτημα “κιλά”. Δηλαδή ήθελα να μοιράζομαι τη δική μου μάχη και να παίρνω το κοινό μου μαζί μου σε μια προσπάθεια και ένα ταξίδι για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής λυτρωμένο από βάσανα και ζυγαριές και δίαιτες αδυνατίσματος. Το κοινό το αγκάλιασε αυτό και μου έδειξε το δρόμο. Οπότε πλέον το κανάλι μου έχει προσανατολιστεί προς το περιεχόμενο που αφορά έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής με μια προσέγγιση πιο ολιστική. Όχι απαραιτήτως μόνο από άποψη διατροφής, αλλά και πνεύματος.”

Συνήθως οι συνταγές της βασίζονται στην ανάγκη της για όμορφο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό που θρέφει το σώμα και την ψυχή. Θέλει να φτιάχνει πολλές φορές υγιεινές εκδοχές αγαπημένων μας λιχουδιών ή να δοκιμάζει τρόπους για να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα κάποια βαρετά γεύματα (όπως όσπρια ή σαλάτα). Όταν λοιπόν κάτι το πετυχαίνει και κολλάει με αυτό και ενθουσιάζεται, το μοιράζεται και στο κανάλι για να το δοκιμάσει και άλλος κόσμος. Θέλει οι συνταγές της να περνάνε ένα μήνυμα. Ότι το να φροντίζουμε τον εαυτό μας έχει πλάκα. Ότι δεν σημαίνει αγγούρια και βραστό κοτόπουλο. Αν και δυσκολεύεται να αποφασίσει για το τι αγαπά περισσότερο σαν φαγητό είπε πως προτιμά λίγο παραπάνω τα αλμυρά! Αγαπημένη της κουζίνα σίγουρα η ελληνική!

”Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τίποτα άλλα οφείλουμε να κοιτάμε να βάζουμε στον οργανισμό μας τα καλύτερα συστατικά που μπορούμε. Να μας βάζουμε πρώτης τάξεως καύσιμα για να είναι δυνατόν να αποδίδουμε και στο μέγιστο. Ωστόσο, το κανάλι μου δεν έχει καμία πρόθεση να δαιμονοποιήσει ούτε το να τρώμε τα γλυκά στην original εκδοχή τους ούτε να παροτρύνει τον κόσμο να πάθει εμμονή με μια ιδεατή “καθαρή” διατροφή. Απλώς μικρά, καθημερινά βηματάκια προς κάτι καλύτερο.

Δεν ασχολούμαι με την γυμναστική σε κάποιον βαθμό που να ξεπερνά το τι έχουμε στο μυαλό μας για έναν μέσο άνθρωπο. Το κάνω για την ψυχική μου υγεία πρώτον και κύριον και στη συνέχεια για τα ωφέλη που βλέπω ότι έχει για το σώμα. Το ξεκίνησα για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και δεν είχα ούτε έχω ακόμη την απαίτηση να με φέρει σε κάποιο επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό θα συμβούλευα και όποιον ξεκινάει τώρα. Να το κάνει με συνέπεια γιατί το κάνει για τον εαυτό του και όχι επειδή πιέζεται για να φτάσει κάποιον αριθμό ή μια επιθυμητή γράμμωση. ”

Το περιεχόμενο του καναλιού της Πηνελόπης είναι η ιστορία της. Το δικό της ταξίδι αυτοβελτίωσης σε όλους τους πιθανούς τομείς μαζί και με τις γλίστρες και τα σκουντουφλήματα της. Τα δικά της αγαπημένα βίντεο είναι αυτά που απλά ανοίγει την κάμερα και μιλάει. Συνήθως γιατί έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να μοιραστεί κάτι. Νιώθει ότι βγαίνουν πιο αβίαστα και είναι πιο αυθεντικά. Και λειτουργούν για εκείνη σχεδόν ψυχοθεραπευτικά.

”Είναι ωραίο να μπορείς να ακουστείς και να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να βοηθηθεί από κάτι που θα πεις ή έστω να σε καταλάβει. Η πιο όμορφη στιγμή σε ότι αφορά το κανάλι ήταν όταν με βοήθησαν οι συνδρομητές με την πτυχιακή μου (είχε να κάνει με το Youtube) και πήρα 10! Είχαν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που τους ζήτησα με αποτέλεσμα να έχω κάνει μια έρευνα με χιλιάδες συμμετέχοντες. Το χαρήκαμε όλοι μαζί πολύ. Η πιο ζορική είναι όταν περνάς διάφορα στην προσωπική σου ζωή που δεν θέλεις να μοιραστείς. Και σκέφτεσαι αν πρέπει να σταματήσεις να ανεβάζεις για ένα διάστημα (πράγμα που δεν είναι πάντα εφικτό λόγω πιθανών συνεργασιών) ή να βάλεις ένα χαμόγελο και να ανοίξεις την κάμερα κι ας μη το νιώθεις. Συνήθως επιλέγω το δεύτερο και σιγά σιγά αυτό το “ζορισμένο” χαμόγελο γίνεται αληθινό. Με συνεπαίρνει η διαδικασία του γυρίσματος και παίρνω ενέργεια από αυτό.”

Υπάρχουν δυσκολίες στο YouTube και ευρύτερα στα social media για την Πηνελόπη. Όπως μου είπε ακούς χιλιάδες γνώμες για εσένα και τις επιλογές σου, επίσης υπάρχουν λεπτές γραμμές για να καταφέρεις να προστατέψεις την προσωπική σου ζωή από την κάμερα. 

”Δεν είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι για να δεχόμαστε τόσο συχνή κριτική, από τόσο κόσμο, και διφορούμενη κάποιες φορές. Θέλει αρκετή πιστή σε αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις. Θέλει επίσης πολύ λεπτό χειρισμό για να μην εκθέσεις τη ζωή σου σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα ήθελες. Να μην γίνει το κανάλι σου ένα ριάλιτι σόου της ζωής σου. Και τέλος, μια ακόμη μεγάλη δυσκολία είναι οι ατελείωτες ώρες μοντάζ που απαιτεί αν θέλεις να φέρεις ένα τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είμαστε επαγγελματίες σε αυτό, είναι ίσως το πιο απαιτητικό κομμάτι. Ακόμα θυμάμαι ότι όσο ήμουν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα τα Σάββατα που βγήκα έξω με φίλους. Τα πέρασα σχεδόν όλα ξενυχτώντας πάνω από τον υπολογιστή προσπαθώντας να μάθω το πρόγραμμα επεξεργασίας και να ετοιμάσω το βίντεο της Κυριακής. ”

Στην ερώτηση μου για το αν κανείς μπορεί να βγάλει τα προς το ζην από τα social media και το YouTube η Πηνελόπη μου είπε πως είναι δυνατό. Ωστόσο, αν το ξεκινήσεις με αυτό τον στόχο, δεν γνωρίζει αν έχει μέλλον. Γιατί θέλει να επενδύσεις πολλά χρήματα και πολύ χρόνο για να φτάσεις εκεί. Να εκτεθείς και να δίνεις μόνο εσύ για μεγάλο διάστημα, ίσως και χρόνια. Άρα, αν δεν πηγάζει από μέσα σου μια ανάγκη και αν δεν το αγαπάς, δεν είναι εύκολο να συνεχίσεις μέχρι το σημείο που να αρχίσει να γίνεται επάγγελμα. Η πανδημία την επηρέασε αρκετά, δεν μπορεί να κάνει ό,τι βίντεο θέλει ούτε σε όποιο χώρο θέλει. Αλλά έχει προσαρμοστεί και ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί όλοι το περνάμε. 

” Αν μοιράζεσαι όλα τα όνειρα σου τότε δεν είναι αρκετά μεγάλα, λένε! Αν επιλέξεις τον υγιεινό τρόπο ζωής να το κάνεις επειδή σε αγαπάς. Να το χαίρεσαι. Είναι χαρά να μας φροντίζουμε και είναι κάτι που πρέπει να το ποτίζουμε κάθε μέρα. Όχι να το κάνουμε εξαναγκαστικά. Να ξεκινήσει λοιπόν ο καθένας από όπου και όπως μπορεί και από εκεί μόνο προς τα πάνω θα πάνε τα πράγματα.”

Δείτε επίσης: 

H κωμικός που μου έμαθε τι είναι πραγματικά το χιούμορ στις μέρες μας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα