Γευση

Φέτος, το GPS δείχνει τους «Καταρράκτες» της Έδεσσας!

Ο top τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός που αγαπάμε να επιλέγουμε.

Parallaxi
φέτος-το-gps-δείχνει-τους-καταρράκτες-923126
Parallaxi

Με φόντο την -απόκοσμη σχεδόν- ομορφιά που προσφέρουν οι ορμητικοί καταρράκτες της Έδεσσας, ο πλήρως ανακαινισμένος Πολυχώρος Καταρράκτες μαζί με την ομώνυμη Pastelaria αποτελούν το διπλό highlight της περιοχής, αναβαθμίζοντάς την τουριστικά και γαστρονομικά, αλλά και καθιστώντας την τον νέο must προορισμό καλοκαίρι και χειμώνα!

Την Έδεσσα την αγαπάμε. Το σήμα κατατεθέν της, τους καταρράκτες, επισκεπτόμαστε κάθε φορά που θα περάσουμε από εκεί, με την περίεργη αίσθηση σαν νά ‘ναι πάντα η πρώτη φορά. Είναι σαν μια μικρή ταξιδιωτική ιεροτελεστία για όσους επιλέγουμε την πόλη για μια κοντινή απόδραση. Ιδιαίτερα μετά την ανάπλαση του πάρκου, κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του έχει όλους τους λόγους να ζήσει την εμπειρία αυτή.

Υπάρχει, όμως, κι άλλος βασικός λόγος για μια επίσκεψη στην περιοχή· ο Πολυχώρος Καταρράκτες και το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο μας προσφέρουν όλα όσα αναζητάμε να απολαύσουμε από τη βόλτα μας: υψηλής αισθητικής χώρους με κορυφαίες γαστρονομικές προτάσεις και μοναδικά γλυκά.

Ο δημιουργικός, πρωτοπόρος στον τομέα της διασκέδασης και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τον τόπο του Τάσος Σινιόσογλου έφτιαξε έναν ξεχωριστό τουριστικό και γαστρονομικό πυρήνα, θέτοντας τους νέους κανόνες της διασκέδασης και της απόλαυσης, αναδεικνύοντας την πόλη ως κορυφαίο travel destination.

dsc03239.jpg
dsc03278.jpg
dsc03209.jpg

Σ’ έναν super μοντέρνο και αρκετά αφαιρετικού design χώρο 700 τ.μ., που καταφέρνει να ενσωματώνεται ανεμπόδιστα στο φυσικό κάδρο, το εστιατόριο πρωταγωνιστεί με την κουζίνα του -ο εξωτερικός χώρος κάτω από τα πλατάνια και δίπλα στα τρεχούμενα νερά απλώς προσφέρει το πιο τέλειο φυσικό σκηνικό που μπορείτε να φανταστείτε-, καλώντας τους επισκέπτες για μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία από ντόπιους επαγγελματίες, σε μια από τις πιο ενημερωμένες κουζίνες.

dsc03223.jpg
dsc03372.jpg
dsc03288.jpg

Εδώ, το μενού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων, συνδυάζοντας την ελληνική και τοπική παραδοσιακή κουζίνα με τις γνώριμες διεθνείς γεύσεις, αλλά και πιο εξεζητημένες προτάσεις. Από το τσιζ κέικ παντζαριού, τον τηγανητό Μπάτζο Εδέσσης και τη χωριάτικη κιμαδόπιτα έως τις επιλογές σε ζυμαρικά, κρεατικά από τοπικές φάρμες και θαλασσινούς μεζέδες -εμείς ξεχωρίσαμε το τσομπλέκι στο πήλινο, που είναι τρυφερό μοσχαράκι με λαχανικά, τα βουβαλίσια μπιφτέκια με σάλτσα από ψητά λαχανικά και το Rib Eye με πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια και σάλτσα ψητού-, οι τοπικές πρώτες ύλες αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο σε πιάτα που γίνονται με αγάπη κι εμμονή στην ποιότητα.

n-6220.jpg
n-6656.jpg
n-6695.jpg
n-6715.jpg

Η αξιόλογη συλλογή κρασιών, αποσταγμάτων και οινοπνευματωδών ποτών δίνει έμφαση, όπως είναι αναμενόμενο, στους παραγωγούς της περιοχής και της Μακεδονίας γενικότερα, στηρίζοντας τη φιλοσοφία του τοπικού οίνου και αποθεώνοντας κορυφαίους βορειοελλαδίτικους αμπελώνες. Έτσι, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το πιο ολοκληρωμένο γαστρονομικό ταξίδι σ’ έναν χώρο με απίστευτη ενέργεια και θέα ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.

dsc-0715.JPG

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το πλήρως εξοπλισμένο και updated café/bar σας περιμένει για το πιο ευχάριστο διάλειμμα μετά τη βόλτα στην πόλη, προσφέροντας από καφέ, τα πιο νόστιμα snacks -προτάσεις γλυκές και αλμυρές για brunch-, ποτό και signature cocktails μέχρι εξαιρετικά γλυκά και παγωτά, αφήνοντας την υπόλοιπη δουλειά να την κάνει η φύση που ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Κάποια είδη, όπως ο καφές, οι κρέπες ή το ποτό σας μπορείτε να πάρετε και take away.

n-6792.jpg

Ο Πολυχώρος Καταρράκτες, γνωρίζοντας από αληθινή διασκέδαση και με στόχο να την προσφέρει ολοκληρωμένα στους θαμώνες του, διοργανώνει βραδιές με guests djs, αλλά και live μουσικά events, που γίνονται talk of the town. Στην περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε τη δεξίωση του γάμου σας, τα βαφτίσια ή να γιορτάσετε κάποιο άλλο σημαντικό -κοινωνικό ή πιο προσωπικό- γεγονός της ζωής σας, με τη μοναδική ενέργεια του νερού και του χώρου και με φόντο το πιο όμορφο φυσικό τοπίο, οι «Καταρράκτες» αποτελούν την ultimate επιλογή για να ικανοποιήσετε τους αγαπημένους σας κι εσείς να απολαύσετε κάθε στιγμή.

dsc-0375-2.JPG
dsc-0385-gkiPz.JPG

Η εμπειρία μας, όμως, θα είναι μισή αν δεν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας με μια επίσκεψη στην Παστελαρία Καταρράκτες, το πιο σύγχρονο, παραδοσιακό, αλλά κι ενημερωμένο ζαχαροπλαστείο της πόλης. Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από χειροποίητα προφιτερόλ, πάστες, γλυκά του κουταλιού, παγωτά, σιροπιαστά, καθώς και δεκάδες άλλους γλυκούς πειρασμούς θα σας κρατήσουν αναποφάσιστους μπροστά στις προθήκες του. Κάποια θα τα δοκιμάσετε επί τόπου και σίγουρα κάποια θα πάρετε και μαζί σας.

dsc03089.jpg
dsc03070.jpg
dsc03083.jpg
dsc03092.jpg

Έτσι, θα διατηρήσετε την πιο γλυκιά, ούτως ή άλλως, ανάμνηση από μια απόδραση από τη Θεσσαλονίκη, την οποία λατρεύουμε και τώρα έχουμε περισσότερους λόγους να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο και κάθε εποχή.

*Πολυχώρος Καταρράκτες, Πάρκο Καταρρακτών, Τ. 2381 027810 , kataraktes.com, Facebook

&

*Pastelaria Katarraktes Κατεπάν Γαρέφη 4, Facebook

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα