Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Θάσο – Καίει δασική έκταση

Στην περιοχή Λεύκη Ποταμιάς

Parallaxi
μεγάλη-φωτιά-στη-θάσο-καίει-δασική-έ-904457
Parallaxi

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/8) στην Ποταμιά Θάσου. Έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone που συγκεντρώνει πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σημείο είναι κοντά στις κατασκηνώσεις, όπως και την περασμένη εβδομάδα.

Για το περιστατικό εκείνο υπήρχαν ενδείξεις εμπρησμού. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο διαφορετικές εστίες σε σημεία με μια σχετική απόσταση μεταξύ τους στην περιοχή της Ποταμιάς.

Σημειώνεται ότι και αυτή η φωτιά έγινε αντιληπτή μέσα στα πρώτα λεπτά από το ξέσπασμά της χάρη στις αδιάκοπες περιπολίες και βάρδιες παρατήρησης που κάνουν εκατοντάδες εθελοντές πολίτες στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς.

Η ενεργοποίηση των πολιτών με ολονύχτιες περιπολίες είναι ο λόγος για τον οποίο το σημείο παραμένει προστατευμένο εδώ και χρόνια. Αυτό που προβληματίζει έντονα με την τελευταία πυρκαγιά είναι το γεγονός ότι εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με τη μερική άρση των απαγορευτικών μέτρων, όταν δηλαδή έληξε ο πορτοκαλί συναγερμός από την Πολιτική Προστασία. Στην περιοχή θεωρούν ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία στο δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν 20 Πυροσβέστες με δέκα οχήματα της Υπηρεσίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό εθελοντών από πτώση δέντρου. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα