Γευση

3 events που δεν πρέπει να χάσεις

Η καλύτερη γαστρονομική ατζέντα!

Parallaxi
3-events-που-δεν-πρέπει-να-χάσεις-1148178
Parallaxi

Τρία υπέροχα events σε περιμένουν τις επόμενες ημέρες και η Parallaxi τα έχει συγκεντρώσει για εσένα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την ατζέντα σου για να σημειώσεις όσα θα έρθουν!

Γιορτή του Παραγωγού από το Olicatessen στην Αγορά Μοδιάνο 

Η “Γιορτή του Παραγωγού” έρχεται από το σύγχρονο παντοπωλείο Olicatessen, στον εμβληματικό χώρο της Αγοράς Μοδιάνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η Κεντρική Αγορά Τροφίμων μετατρέπεται σε ένα μεγάλο φιλόξενο τραπέζι και αγκαλιάζει μερικούς από τους πιο σπουδαίους συνεργάτες του Olicatessen, που διακρίνoνται για την υπεροχή στην ποιότητα και γεύση των προϊόντων τους!

Μια ολοήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας, με σκοπό την ανάδειξη των υπέροχων Ελλήνων παραγωγών και των εξαιρετικών προϊόντων τους. Με τα σταντ των παραγωγών να κατακλύζουν τον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα πρόσωπα πίσω από τα προϊόντα, να μάθεις από πρώτο χέρι για την ιδέα, την εξέλιξη, την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παραγωγικών τους κόπων, και φυσικά να δοκιμάσεις τα μοναδικά προϊόντα τους.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δημιουργικοί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τις μεγάλες πόλεις και τα νησιά μας. Προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και σύγχρονης φιλοσοφίας. Η ραχοκοκαλιά της αγροτικής γαστρονομίας και μερικοί από τους σπουδαίους συνεργάτες του Olicatessen, έχουν πολλές ιστορίες να σου διηγηθούν. Στην εκδήλωση θα βρεις: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, φυσικά καλλυντικά, ροφήματα, παραδοσιακά προϊόντα, καινοτόμες εφαρμογές, βιολογικά προϊόντα, αλείμματα καρπών, αποξηραμένα φρούτα και πολλά άλλα.

Ένα μοναδικό ταξίδι στην γεύση, με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα, μερικών εκ των καλύτερων παραγωγών. Μην το χάσεις!

Συμμετέχουν:

BEEKEEPER FAMILY | BEE NATURALLES | MOURIKI HONEY | PHILS GRANOLA |LATOMI FARM | ΚΤΗΜΑ ΟΛΟΝ | THALLON | THE GOVERNOR | MARMARO | APEIRANTHOS SKIN | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΑΡΑΛΗΣ | KUMILIO | THE NUTLERS | RHOECO | GEORGAKAS HONEY | ARRITOS | ANTHEA ORGANICS | SKOUTARI | DI MOREA |JULIA EVOO | ILIONE | HOLIGREEN | ΚΑΦΕΣ ΓΕΡΟΥΣΗΣ | ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑΦΥΛΗΣ

*Σάββατο 20 Απριλίου 2024, 11.00 – 17.00 Olicatessen Αγορά Μοδιάνο, κεντρικός διάδρομος, Είσοδος Ελεύθερη

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου φιλοξενεί τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας».

Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί η εξελικτική πορεία της ελληνικής γλώσσας και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της κυρίως στο λεξιλογικό επίπεδο. Έμφαση θα δοθεί στη σημερινή νεοελληνική γλώσσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, των πολύγλωσσων και πολυπολιτισμικών κοινωνιών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο της διάλεξης, το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 19:00-20:00.     

*Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, Είσοδος Ελεύθερη

Wine Club THESSALONIKI’96 : «Εξερευνώντας το Βιδιανό»

Το Βιδιανό είναι μια λευκή ποικιλία της Κρήτης, από αυτές που θεωρούμε «ανερχόμενες» και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στη λευκή έκφραση των κρασιών της μεγαλονήσου.

Οι εξαιρετικές δυνατότητές του αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Η καλλιέργειά του εντοπίζεται κυρίως κοντά στο Ηράκλειο και σε μικρές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ υπάρχουν και αμπελώνες του πιο ανατολικά, στα Χανιά. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, φυτεύτηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη δίνοντας εξαίρετα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» για το Βιδιανό, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Θα δοκιμάσεις, τυφλά όπως πάντα, γοητευτικά και αντιπροσωπευτικά κρασιά του.

Μαζί της ο καθηγητής Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

*Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20:00, στο The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη,  πληροφορίες: www.wineplus.gr, info@wineplus.gr.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα