Γευση

3 ωραίες προτάσεις για έξοδο αυτό το τριήμερο

Οι καλύτερες αφορμές για έξοδο τις επόμενες μέρες.

Parallaxi
3-ωραίες-προτάσεις-για-έξοδο-αυτό-το-τρι-918044
Parallaxi

Το τριήμερο “κρύβει” ωραίες αφορμές για έξοδο με καλή μουσική και γεύσεις που σε ταξιδεύουν. Σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις! Ξεκίνα από σήμερα!

#Ψαροφαγία 5 Ηπείρων στο Hyatt Regency

  • Απόψε το βράδυ Θα «ταξιδέψεις» γαστρονομικά με ένα απολαυστικό menu από τον Executive Chef Απόστολο Αλτάνη, σε 5 διαφορετικά σημεία του κόσμου!
  • Θα απολαύσεις εξαιρετικά κρασιά από τα κτήματα Γεροβασιλείου, Δύο Ύψη, Βιβλία Χώρα.
  • Dinner’s Exclusivity: η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Negoska Rosé 2022 από το Μικρό Κτήμα Τίτου!
  • Είσαι λάτρης του καπνού; Θα δοκιμάσεις Quorum Classic Robusto και Quorum Shade Corona από την JC Newman Co, την παλαιότερη cigar making company στην Αμερική.
  • Θα γευτείς τον premium μονοποικιλιακό οργανικό καφέ Congo της Nespresso Professional.
  • Θα ξεδιψάσεις με το πολυβραβευμένο ελληνικό νερό Θεόνη.
  • Θα ακούσεις live Bossa Nova & Caribbean ρυθμούς που φέρνουν πιο κοντά το καλοκαίρι.

Και όλα αυτά στους μοναδικούς κήπους στο pool area του Hyatt Regency Thessaloniki.

*Παρασκευή 12 Μαίου, στις 21:00, στο Hyatt Regency Thessaloniki, 13o χλμ Θεσ/νίκης-Περαίας, Τ. 2310 401 411. 

#Η Ποντιακή κουζίνα και η εξέλιξή της ατην Αγορά Μοδιάνο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), μαζί με την Αγορά Μοδιάνο, στις 13 Μαΐου 2023, στις 11 το πρωί, συνθέτουν μια γαστρονομική ιστορία, σκηνοθετημένη με τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα του Πόντου, με τίτλο:

“Παραδοσιακή Διατροφή – Μνήμη της Γεύσης – Η Ποντιακή Κουζίνα και η Εξέλιξή της”

 Χορευτές, με ένα «Λάλεμαν ση στράταν», με τους ήχους της λύρας και τους χτύπους του νταουλιού, 15 μαθητών από την σχολή εκμάθησης νταουλιού του Κώστα Ζώη, θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα μας οδηγήσουν, χορεύοντας, στη γαστρονομική γιορτή στην Αγορά Μοδιάνο.

Στην πρώτη παραδοσιακή αγορά τροφίμων, μία από τις μεγαλύτερες κλειστές αγορές της Θεσσαλονίκης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, μια αγορά γεμάτη αναμνήσεις, αναβιώνει την Ποντιακή κουζίνα, ως μια γιορτή γνωριμίας με τις παραδοσιακές γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα, που ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος.

Η Αγορά Μοδιάνο θα πλημμυρίσει από ήχους, χορούς, μυρωδιές και γεύσεις του Πόντου. Γυναίκες ποντιακών συλλόγων, που κρατούν έως σήμερα τις συνταγές της πατρίδας από τις γιαγιάδες τους, θα μας παρουσιάσουν ζωντανά την τέχνη της ποντιακής κουζίνας και τη διατροφική της αξία.

Σιρόν, χαψοπούλια, ωτία, τανωμένος σορβάς, υβριστόν, μακαρίνα, και άλλες συνταγές, με την προτροπή της αγαπημένης σεφ και συγγραφέως Σοφίας Ουργαντζίδου, θα παρασκευάζονται στην εξέλιξή τους, μέσα από νέες παρασκευές δικής της έμπνευσης.

Μια ωδή στην ποντιακή κουζίνα και τα οφέλη που έχει στην υγεία και τη μακροζωΐα!

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης της ΠΟΠΣ: «ΧΟΡΕΙΑ – ΗΧΟΙ ΑΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΜΙΑ ΡΙΖΑ, ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ (ΠΟΝΤΟΣ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΘΡΑΚΗ)», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

*Σάββατο 13 Μαίου, στις 11:00, στην Αγορά Μοδιάνο

#Το καλοκαίρι της Θεσσαλονίκης είναι Mistral seaside bar!

Και φέτος το καλοκαίρι η πιο ωραία “βεράντα” της πόλησ σε περιμένει για να απολαύσεις δροσιστικά cocktails από τους καλύτερους bartenders και luxurious grooves,  με την υπογραφή του Μανώλη “MANSTA” Σταυρουλάκη (Fly 104, manstaradio, purehouseradio) ο οποίοσ εκτός από resident dj κάθε Τετάρτη και Σάββατο, έχει αναλάβει συνολικά και την μουσική επιμέλεια του χώρου.

Το υψηλής αισθητικής περιβάλλον του δίνει την μοναδική αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κατάστρωμα ενός πλοίου, η θέα του απέραντου γαλάζιου, σε συνδυασμό με το λευκό που θυμίζει ελληνικά νησιά αλλά και οι φοίνικες που δίνουν ένα εξωτικό “χρώμα” όταν το βλέμμα χάνεται στον ουρανό, κάνουν το Mistral seaside bar την απόλυτη επιλογή του καλοκαιριού!

*Mistral Seaside Bar,  Τήνου 4, Kαλαμαριά, Τ. 231 0444845

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα