Γευση

4 εξαιρετικά events έρχονται στην πόλη

Τέσσερις ωραίες ιδέες για να απολαύεις τις επόμενες ημέρες!

Parallaxi
4-εξαιρετικά-events-έρχονται-στην-πόλη-1116374
Parallaxi
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, Live μουσική βραδιά, και 2 ενδιαφέροντα σεμινάρια οινογνωσίας σε περιμένουν τις επόμενες μέρες για να τα ανακαλύψεις.

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στην Αγορά Μοδιάνο

Το ελαιόλαδο και η ελιά είναι προιόντα τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή μας και αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα περήφανα στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό και η Αγορά Μοδιάνο, σε συνεργασία με το Chef Stories σε προσκαλούν σε μία μοναδική γευσιγνωσία ελαιολάδου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12.00 στον επάνω όροφο.
Μία μοναδικη ευκαιρία  για να συνδεθείς με τους θησαυρούς του τόπου αλλά και να γνωρίσεις τους άξιους εκπροσώπους των προϊόντων αυτών, που βρίσκονται στην αγορά Μοδιάνο.
*Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Αγορά Μοδιάνο. Η εκδήλωση θα γίνει με guest list-προσκλήσεις.

Live Music Night στο Ανφάν Γκατέ

Η Μαριέττα Σοιλεμε (πιάνο-φωνή) & η Καδάλα Παρασκευή (βιολί) αναλαμβάνουν να σου ταξιδέψουν το μυαλό σε ρυθμούς swing, pop & rock το Σάββατο 10 Φλεβάρη στο πρώτο live της χρονιάς!
Πιάσε θέση και enjoy!
*Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα προσέλευσης: 21:30, στο Ανφάν Γκατέ, Αγίου Δημητρίου 159Α (Εντός Τελλογλείου Μουσείου), Parking στην οδό Καθηγητού Βυζουκίδου, Κρατήσεις: 2310 247 307.

Genius Wine Step: Σεμινάριο Sommelier στο My Cava

Το νέο εντατικό 3ήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης Genius Wine Step με εισηγητή τον Master Sommelier Ελευθέριο Χανιαλίδη θα σου δώσει όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι για να εξελιχθείς στον κλάδο της εστίασης.
Ο Λευτέρης Χανιαλίδης είναι ο πρώτος Έλληνας Master Sommelier και ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2020.
Θεματολογία:
  • ️Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία
  • Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
  • Αρχές της γευσιγνωσίας
  • Οινογεωγραφία
  • Διεθνής ορολογία
  • Service κρασιού
  • Food & Wine Pairing
*Δευτέρα 12, Τρίτη 13 & Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 17.00, στο My Cava, Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη, Καλαμαριά, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310414921, Mail επικοινωνίας : [email protected]

Wine Club THESSALONIKI’96: «Ερυθρά κρασιά παλαίωσης»

Τι συμβαίνει όμως κάτω από αυτή την αισθησιακή επιφάνεια; Που οφείλεται η γοητεία και η σαγήνη;

Το σίγουρο είναι πως τα κρασιά παλαίωσης κατέχουν περίβλεπτη θέση στη λίστα των -ελάχιστων- προϊόντων που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εξίσου σίγουροι είμαστε για το ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που επεμβαίνουν και καθορίζουν το προφίλ ενός κρασιού κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και της παλαίωσής του.

Αυτοί οι παράγοντες θα διερευνηθούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 20.00, στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96,  με θέμα «Ερυθρά κρασιά παλαίωσης». Και καθώς, χρόνο με τον χρόνο, οι Έλληνες οινοποιοί ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσεις –‘τυφλά’ όπως πάντα- ελληνικά ερυθρά κρασιά με πραγματικές δυνατότητες παλαίωσης. 13 ετικέτες από τρέχουσες αλλά και παλαιότερες σοδειές.

Και για να τιμήσοουν τον άγιο του έρωτα που γιορτάζει εκείνη την ημέρα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

*Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, στο The Met Hotel , 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη,  πληροφορίες: www.wineplus.gr, [email protected]

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα