4 εξαιρετικά events έρχονται στην πόλη
Τέσσερις ωραίες ιδέες για να απολαύεις τις επόμενες ημέρες!
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στην Αγορά Μοδιάνο
Live Music Night στο Ανφάν Γκατέ
Genius Wine Step: Σεμινάριο Sommelier στο My Cava
- ️Εισαγωγικές γνώσεις στην αμπελουργία & οινολογία
- Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
- Αρχές της γευσιγνωσίας
- Οινογεωγραφία
- Διεθνής ορολογία
- Service κρασιού
- Food & Wine Pairing
Wine Club THESSALONIKI’96: «Ερυθρά κρασιά παλαίωσης»
Τι συμβαίνει όμως κάτω από αυτή την αισθησιακή επιφάνεια; Που οφείλεται η γοητεία και η σαγήνη;
Το σίγουρο είναι πως τα κρασιά παλαίωσης κατέχουν περίβλεπτη θέση στη λίστα των -ελάχιστων- προϊόντων που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εξίσου σίγουροι είμαστε για το ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που επεμβαίνουν και καθορίζουν το προφίλ ενός κρασιού κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και της παλαίωσής του.
Αυτοί οι παράγοντες θα διερευνηθούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 20.00, στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, με θέμα «Ερυθρά κρασιά παλαίωσης». Και καθώς, χρόνο με τον χρόνο, οι Έλληνες οινοποιοί ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσεις –‘τυφλά’ όπως πάντα- ελληνικά ερυθρά κρασιά με πραγματικές δυνατότητες παλαίωσης. 13 ετικέτες από τρέχουσες αλλά και παλαιότερες σοδειές.
Και για να τιμήσοουν τον άγιο του έρωτα που γιορτάζει εκείνη την ημέρα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.
*Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, στο The Met Hotel , 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, πληροφορίες: www.wineplus.gr, [email protected]